Στο περίμενε για το δρόμο Ανθούπολης στη Λεμεσό

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι από τις ανεφάρμοστες κυβερνητικές εξαγγελίες

Συνεχώς εντείνεται η αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής Ανθούπολης στη Λεμεσό και γενικότερα των εκατοντάδων πολιτών που χρησιμοποιούν καθημερινά τη βασική οδική αρτηρία που συνδέει τη συγκεκριμένη περιοχή με τον Κάθετο Δρόμο που ξεκινά από το νέο λιμάνι και διασχίζοντας τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Πάφου εκτείνεται μέχρι το Γενικό Νοσοκομείο.

Τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζει ο δρόμος, όχι μόνο δεν φαίνεται να οδηγούνται προς επίλυση, παρά τις εξαγγελίες που κατά καιρούς έχουν γίνει από την κυβέρνηση, αλλά συνεχώς διαιωνίζονται, καθώς πρόκειται για μια περιοχή με ραγδαία οικιστική ανάπτυξη που έχει ως αποτέλεσμα την ανάλογη αύξηση του πληθυσμού αλλά και του αριθμού των οχημάτων.

Τα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα που δημιουργούνται στην ευρύτερη περιοχή και έχουν αφεθεί να φτάσουν στο απροχώρητο, χωρίς να διαφαίνεται καμιά πρόθεση εκ μέρους της κυβέρνησης για επίλυσή τους, έχει επισημάνει από τις αρχές του χρόνου με σχετική επιστολή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσο, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Λεμεσού Γιώργος Γεωργίου.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργίου είχε ζητήσει από τον υπουργό την προώθηση άμεσων έργων και πρακτικών λύσεων για την απάμβλυνση των μεγάλων κυκλοφοριακών προβλημάτων που δημιουργούνται στο συνδετήριο δρόμο της Ανθούπολης και του Κάθετου Δρόμου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα ώριμο έργο, το οποίο συμπεριλαμβανόταν στα έργα που ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε εξαγγείλει για υλοποίηση μέσα στο 2019.

«Δυστυχώς ο χρόνος παρήλθε και οι μόνοι που ταλαιπωρούνται είναι οι πολίτες, χωρίς να βλέπουν να γίνεται οτιδήποτε βελτιωτικό», αναφέρει ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι οι κάτοικοι της συνοικίας της Ανθούπολης ασφυκτιούν, λόγω του τεράστιου προβλήματος κυκλοφοριακής συμφόρησης που δημιουργείται, ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής και πολλές φορές με ουρές αυτοκινήτων, ενώ ανάλογα προβλήματα δημιουργούνται και πλησίον των υπεραγορών που λειτουργούν εδώ και αρκετό καιρό στην περιοχή.

Χρήστος Χαραλάμπους