Στο πλευρό των κοινοτήτων της περιοχής του Βασιλικού το ΑΚΕΛ αναφορικά με τα ασφαλτικά


Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου πραγματοποίησε την Πέμπτη συνάντηση με κοινοτάρχες της περιοχής Βασιλικού. Κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η πιθανή μεταφορά των εργοστασίων ασφάλτου στην Κοινότητα της Καλαβασού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ επανέλαβε ότι το ΑΚΕΛ στηρίζει τον αγώνα όλων των κοινοτήτων που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Σημείωσε ότι το ΑΚΕΛ από πολύ νωρίς είχε καταθέσει στην κυβέρνηση εναλλακτικές προτάσεις έτσι ώστε να επέλθει οριστική και ολιστική επίλυση του προβλήματος. Μεταξύ άλλων το ΑΚΕΛ πρότεινε τη διενέργεια ολοκληρωμένης μελέτης χωροταξικού σχεδιασμού για να καταδείξει ποια περιοχή μπορεί να φιλοξενήσει τέτοιου τύπου βιομηχανίες. Τόνισε επίσης, ότι όλες οι διαδικασίες πρέπει να είναι διαφανείς και να τίθενται σε δημόσια διαβούλευση.

Το ΑΚΕΛ, αναφέρεται, δεν αποδέχεται τη λογική της μεταφοράς του προβλήματος από μια περιοχή σε άλλη. Η εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, η υγεία και η ποιότητα ζωής του κόσμου πρέπει να τεθεί πάνω από οποιαδήποτε συμφέροντα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι κοινοτάρχες Ψεματισμένου, Καλαβασού, Χοιροκοιτίας, Ζυγιού και Μαρί.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.