Στο πλευρό των κοινοτήτων Βασιλικού ο Ανδρέας Μαυρογιάννης

«Δεν μπορούμε να θέτουμε σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων μας»

 

Στο πλευρό των εννέα κοινοτήτων Βασιλικού τάχθηκε χθες ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης τοποθετούμενος για τις ανησυχίες των κατοίκων όσον αφορά την ασφάλεια και την υγεία ένεκα της συσσώρευσης οχληρών βιομηχανιών.

Ο κ. Μαυρογιάννης επισκέφθηκε την περιοχή και είχε συνάντηση με κοινοτάρχες από τις εννέα κοινότητες εν μέσω αναβρασμού, ένεκα των αποφάσεων για μετεγκατάσταση ασφαλτικών εργοστασίων εκεί και της πρόσφατης πυρκαγιάς σε χώρο φύλαξης παλιών ελαστικών, ξεκαθαρίζοντας ότι συμμερίζεται πλήρως τις ανησυχίες των ανθρώπων. Προανήγγειλε μάλιστα μελέτη και μέτρα πολιτικής τα οποία θα επικεντρώνονται σε ζητήματα ασφάλειας και υγείας. «Η περιοχή είναι πάρα – πάρα πολύ βεβαρημένη και υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και ασφάλειας. Η ζωή των κατοίκων επηρεάζεται πάρα πολύ και υπάρχει και ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος περαιτέρω επιβάρυνσης της περιοχής και είναι απαραίτητο να προβούμε όλοι μαζί σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες για να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε την περιοχή αυτή», δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος. Επεσήμανε επίσης ότι τα μέτρα που θα εξαγγελθούν θα διασφαλίζουν ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης, κάτι που αποτελεί απαίτηση των κατοίκων της περιοχής. «Η υπόσχεσή μας είναι ότι όταν θα αναλάβουμε την εξουσία, θα προβούμε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες για να υπάρξει υψηλό επίπεδο προστασίας και για να εφαρμόζονται πλήρως τα ευρωπαϊκά στάνταρτ, οι κανονισμοί και να τεθεί ο πήχης της ασφάλειας και της υγείας των κατοίκων πάρα – πάρα πολύ ψηλά. Δεν μπορούμε να διακυβεύουμε τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων μας», υπογράμμισε ο κ. Μαυρογιάννης.

Από την πλευρά του, ο κοινοτάρχης Καλαβασού και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των κοινοτήτων Βασιλικού Λευτέρης Φωκά δήλωσε ότι στόχος των τοπικών Αρχών είναι να εξασφαλιστούν πολιτικές δεσμεύσεις που θα επικεντρώνονται σε θέματα υγείας και ασφάλειας, κάτι που θα τεθεί στο τραπέζι από τις κοινότητες Βασιλικού σε συναντήσεις που θα έχουν με όλους τους υποψήφιους προέδρους της Δημοκρατίας.

 

Επαφές με υποψήφιους προέδρους
Η Συντονιστική Επιτροπή των εννέα κοινοτήτων Βασιλικού θα έχει σειρά επαφών με όλους τους βασικούς υποψήφιους προέδρους της Δημοκρατίας, στους οποίους θα θέσει ξεκάθαρα τις απαιτήσεις των ανθρώπων που ζουν στην περιοχή.  Μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ακολουθεί συνάντηση αύριο Τετάρτη 29 Ιουνίου με τον Νίκο Χριστοδουλίδη ενώ θα ζητηθεί επίσης συνάντηση και με τον Αβέρωφ Νεοφύτου.
Πέραν των υποψήφιων προέδρων όμως, οι κοινότητες θα επιδιώξουν και συνάντηση με τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη επί θητείας του οποίου λήφθηκαν οι αποφάσεις που έχουν εξοργίσει και ξεσηκώσει ολόκληρη την περιοχή.

 

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy