Στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού του Λιβάνου η Τ.Ε. ΑΚΕΛ Αγίας Νάπας

Σε ειδική συνάντηση στο Οίκημα των Λαϊκών οργανώσεων Αγίας Νάπας σήμερα Πέμπτη 13 Αυγούστου εκπρόσωποι της Τοπική Επιτροπή ΑΚΕΛ Αγίας Νάπας παρέδωσαν τρόφιμα για το δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας: 

Δεκάδες κιβώτια με ξηρά τροφή παρέλαβε σήμερα (Πέμπτη 13 Αυγούστου) ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου από την Τοπική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, η οποία ανταποκρίθηκε στην έκκληση του Δήμου για συλλογή τροφίμων για στήριξη των χιλιάδων αστέγων του Λιβάνου που έχουν πληγεί από την φονική έκρηξη της 4ης Αυγούστου, μετά την εξαγγελία του Γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για βοήθεια προς το Λίβανο.

Ο κ. Ζαννέττου ευχαρίστησε θερμά την Τοπική Επιτροπή ΑΚΕΛ Αγίας Νάπας για τη συνδρομή της στην προσπάθεια του Δήμου και της Εκκλησίας, τονίζοντας ότι και η πιο μικρή βοήθεια είναι πολύ μεγάλη για τον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου, ένα λαό με τον οποίο όπως ανέφερε, η Αγία Νάπα έχει ιδιαίτερες αδελφικές σχέσεις, αφού είναι αδελφοποιημένη εδώ και μερικά χρόνια με την πόλη Βύβλο.

«΄Ημουν σίγουρος σημείωσε, ότι τόσο οι δημότες μας όσο και τα οργανωμένα σύνολα του Δήμου μας θα πρόσφερναν απλόχερα τη βοήθειά τους γιατί είμαστε ένας λαός με φιλάνθρωπα αισθήματα, ο οποίος γνωρίζει από δυσκολίες, έχοντας βιώσει και ο ίδιος τραγικές καταστάσεις όπως ήταν η Τουρκική Εισβολή το 1974, το Μαρί κ.ά.

Διαβεβαίωσε επίσης, ότι ο Δήμος θα συνεχίσει την προσπάθεια έτσι ώστε να παράσχει όσο το δυνατό μεγαλύτερη βοήθεια και εξέφρασε την ευχή η γειτονική χώρα να ξεπεράσει αυτή τη κρίσιμη και τραγική κατάσταση που βιώνει το συντομότερο δυνατό.

Από πλευράς της η εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Αγίας Νάπας και Δημοτική Σύμβουλος κυρία Αίμιλη Ξύδια ανέφερε ότι η Τοπική Επιτροπή ΑΚΕΛ «στηρίζει εμπράκτως την προσπάθεια του Δήμου για βοήθεια στους πληγέντες συνανθρώπους μας στο Λίβανο γι’ αυτό με προθυμία ανταποκριθήκαμε».

Ο κόσμος είπε πρόσφερε αρκετές ποσότητες με προϊόντα που έχουν ζητηθεί γι’ αυτό «καλέσαμε σήμερα το Δήμαρχο να του παραδώσουμε τη βοήθεια που έχει συλλεγεί».

Ως ΑΚΕΛ Αγίας Νάπας πρόσθεσε «έχουμε ευαισθητοποιηθεί από το τραγικό γεγονός που έχει συμβεί στο γειτονικό μας Λίβανο και αποφασίσαμε να στηρίξουμε και εμείς τη προσπάθεια του Δήμου Αγίας Νάπας για συλλογή ειδών ξηράς τροφής και βρεφικού γάλακτος».

«Καλέσαμε λοιπόν τους συνδημότες μας» ανέφερε η κυρία Ξύδια «να στηρίξουν αυτή τη προσπάθεια για αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας, τους οποίους ευχαριστούμε για τη ανταπόκρισή τους».

Καταλήγοντας η κυρία Αίμιλη Ξύδια ευχήθηκε όπως είναι η τελευταία φορά που συμβαίνουν τέτοια τραγικά γεγονότα.