Στο πλευρό του Τζόκοβιτς και η πρωθυπουργός της ΣερβίαςΜια πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση έκανε η πρωθυπουργός της Σερβίας, Ανα Μπρνάμπιτς, που εξέφρασε τη στήριξή της προς τον Νόβακ Τζόκοβιτς και μάλιστα έδειξε πρόθυμη να αναλάβει όλη την ευθύνη, αν αυτό πρόκειται να σταματήσει τον κόσμο από το να τον κατηγορεί.

“Όλη η στήριξή μου είναι στον Τζόκοβιτς. Προσπάθησε να κάνει κάτι καλό, όχι μόνο για εμάς εδώ στη Σερβία, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Αφήνοντας στην άκρη τις πολιτικές διαφορές, προσπάθησε να βοηθήσει τους νέους παίκτες, να μαζέψει χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό και να κάνει κάτι καλό. Συγχαρητήρια! Είτε ήταν η σωστή στιγμή, είτε όχι, με αυτή την επιδημία ποτέ δεν ξέρεις, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι εύκολο να κριτικάρεις κάποιον μεταγενέστερα, επειδή έχει ήδη προσπαθήσει να κάνει κάτι καλό και ευγενές”, είπε η Σέρβα πρωθυπουργός. 


“Αυτό είναι το όμορφο πράγμα για μένα. Αν θέλουν να στρέψουν όλη την ευθύνη σε εμένα προσωπικά, ως πρωθυπουργός, και να αφήσουν ήσυχο τον Νόβακ, τότε θα το ήθελα όσο τίποτε άλλο στον κόσμο. Είναι δικό μας λάθος, χαλαρώσαμε τα μέτρα, αν δεν το είχαμε κάνει δεν θα υπήρχε τουρνουά και δεν θα τον ενοχλούσε κανείς, στην προσπάθειά του να κάνει κάτι καλό και γενναιόδωρο.”

Όταν ρωτήθηκε για το αν είναι έτοιμη να απολογηθεί και στην Κροατία, για τη ζημιά που έγινε από το Adria Tour εκεί, η πρώτη πρωθυπουργός της Σερβίας είπε: “Θα απολογηθώ σε όποιον χρειάζεται, απλά αφήστε τον Νόβακ ήσυχο!”