Στο Προεδρικό αντιπροσωπεία της ομογενειακής οργάνωσης AHEPA – Τι συζητήθηκε στη συνάντηση με ΠτΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία της ομογενειακής οργάνωσης AHEPA [American Hellenic Educational Progressive Association].

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της AHEPA για τον σημαίνοντα ρόλο της οργάνωσης στην περαιτέρω εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, προέβη σε ενημέρωση για το Κυπριακό, για την πρόταση του για τα ΜΟΕ και για την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος στη βάση του διεθνούς δικαίου, των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε, επίσης, αναφορά στις παράνομες τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Συζητήθηκαν ακόμα οι εξελίξεις στην Ουκρανία, με ιδιαίτερη αναφορά στη θέση αρχών που τηρεί η Κύπρος υποστηρίζοντας την ανάγκη επικράτησης του διεθνούς δικαίου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε, επίσης, για τις εξελίξεις στα ενεργειακά και για τις διμερείς σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ οι οποίες, όπως είπε, βρίσκονται ίσως στο καλύτερο σημείο από εγκαθιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε τη σημαντικότητα των τριμερών μηχανισμών συνεργασίας που εγκαθίδρυσαν από κοινού Κύπρος και Ελλάδα με γειτονικά κράτη, που στόχο έχουν την επίτευξη συνθηκών ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Τέλος, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στην ομογένεια για τη διαχρονική στήριξη που παρέχει στην Κύπρο, ιδιαίτερα όσον αφορά την προώθηση των εθνικών μας θέσεων στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Κυριάκος Κούσιος, ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.