Στο πρόγραμμα ‘Αστρονομία για την Ειρήνη’ συμμετείχαν Ε/κ και Τ/κ

Στο πρόγραμμα “Columba- Hypatia: Αστρονομία για την Ειρήνη” συμμετείχαν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μεταξύ 8-20 του Μάη.

Το πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε από το επιστημονικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα GalileoMobile και τον Ομιλο Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας, είχε ως στόχο, μέσω της αστρονομίας, να εμπνεύσει τα παιδιά της Κύπρου να μάθουν περισσότερα για την επιστήμη και το σύμπαν, καθώς επίσης και να προάγει μια κουλτούρα ειρήνης και μη βίας, όπως και να διευκολύνει τις επαφές μεταξύ παιδιών απ`όλες τις κοινότητες της Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι εθελοντές και οργανωτές του προγράμματος πραγματοποίησαν μονοκοινοτικές και δικοινοτικές δραστηριότητες αστρονομίας σε πέντε σχολεία καθώς και στην νεκρή ζώνη με παιδιά απ’όλη την Κύπρο, προσεγγίζοντας πάνω από 80 μαθητές και 15 δασκάλους. Μέσω του προγράμματος, παιδιά από την ε/κ και τ/κ κοινότητα ήρθαν σε επαφή στο Λήδρα Πάλας και στο Σπίτι της Συνεργασίας και μαζί έμαθαν για την αστρονομία και το σύμπαν μέσα από διασκεδαστικά παιγνίδια και δραστηριότητες.

Περισσότερες δραστηριότητες προγραμματίζονται για το φθινόπωρο του 2017, σε διάφορα σχολεία και στην νεκρή ζώνη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.