Αθηένου: Σε αχρησία ολοκαίνουργιος πυροσβετικός σταθμός λόγω ασφάλτου!

Στο «ψυγείο» από το 2019 ολοκαίνουργιος πυροσβεστικός σταθμόςΤην ώρα που ο κίνδυνος των πυρκαγιών έδειξε τα δόντια του για τα καλά προτού καν μπει το καλοκαίρι με τα μέτωπα του περασμένου Σαββατοκύριακου, ένας ολοκαίνουργιος πυροσβεστικός σταθμός βρίσκεται σε αχρησία εδώ και ένα χρόνο.

Το θέμα αφορά τον νέο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηένου και εγείρεται από τον δήμαρχο Αθηένου με επιστολή του προς τον διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον οποίο ο Κυριάκος Καρεκλάς επισημαίνει ότι ο νέος σταθμός είναι σε αχρησία από το 2019 λόγω του ότι δεν έχουν ασφαλτοστρωθεί οι εξωτερικοί χώροι.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η τοποθέτηση ασφάλτου στους εξωτερικούς χώρους θα βοηθήσει σίγουρα στην καλύτερη λειτουργία του σταθμού, ωστόσο ο σταθμός μπορεί να λειτουργήσει απρόσκοπτα και χωρίς την άσφαλτο. Σύμφωνα με τον κ. Καρεκλά, πληθαίνουν τα παράπονα πολιτών για το γεγονός ότι ο νέος Πυροσβεστικός Σταθμός δεν έχει τεθεί σε λειτουργία, ενώ αυτή την περίοδο έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους μικρές πυρκαγιές στην περιοχή. Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Αθηένου στον επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ασφαλτόστρωση των εξωτερικών χώρων δεν είχε προβλεφθεί αρχικώς και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, όπως σημειώνει, από τον Απρίλιο του 2019 προγραμματίζονταν τα εγκαίνια.

Ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου, είχε ανακοινώσει δημόσια την ολοκλήρωση των έργων ανέγερσης του καινούργιου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηένου από πέρσι τον Μάιο κατά το χαιρετισμό του στην τελετή έναρξης της Εβδομάδας Πυρασφάλειας και διαβεβαίωνε ότι ο σταθμός θα λειτουργούσε σύντομα. Έκτοτε όμως αυτό έχει καταστεί αδύνατο…

Τάσος Περδίος