Στο ψυγείο παραμένει η Κύπρος – Ακολουθεί νέο κύμα ψύχους

Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από αύριο αναμένεται σταδιακά ασθενής χαμηλή πίεση. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 48 εκατοστά.

Το απόγευμα,  ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος κατά διαστήματα όμως θα εμφανίζονται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς υπό το μηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο να σημειωθούν μεμονωμένες ελαφρές βροχές καθώς και ελαφρά χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι, 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 16 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή,  ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά, ενώ από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Το Σάββατο,  θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, καθώς και ελαφρά χιονόπτωση, τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Κυριακή, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, καθώς και ελαφρά χιονόπτωση, τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία  θα σημειώσει περαιτέρω μικρή πτώση για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.