Στο Σίγμα αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον ΓΓ, Στ. Στεφάνου

Έλα στο Google News

Στο Συγκρότημα Δίας και τον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον ΓΓ Στέφανο Στεφάνου, εκεί όπου εξέφρασε την συμπαράσταση και αλληλεγγύη του κόμματος με τους εργαζομένους στο συγκρότημα, μετά την πρωτοφανής επίθεση που δέχτηκε χθες το βράδυ το Συγκρότημα, από όχλο διαδηλωτών μετά από συγκέντρωση στο Προεδρικό για τα μέτρα κατά της πανδημίας και τα εμβόλια.

Akel Sigma 10

Το συγκρότημα αναμένεται να επισκεφτεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται πως χθες το απόγευμα σε ογκώδη συγκέντρωση έξω από το προεδρικό μέγαρο οι συγκεντρωθέντες απαίτησαν την κατάργηση του safepass, το οποίο χαρακτήρισαν παράνομο και αντισυνταγματικό, δέσμευση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, των κομμάτων και των εργοδοτών ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός καθώς και να σταματήσει ο διαχωρισμός των πολιτών σε ανεμβολίαστους και μη. Ζήτησαν επίσης να μην χρεώνεται το rapid test.

Akel Sigma 3

Ομάδα κουκουλοφόρων μετέβη στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος Δίας όπου προκάλεσαν επεισόδια και καταστροφές ενώ ήταν σε εξέλιξη το δελτίο ειδήσεων του Σίγμα. Παραβίασαν την πύλη του συγκροτήματος, προκάλεσαν ζημιές και έκαψαν οχήματα του συγκροτήματος και εργαζομένων, έσπασαν τζάμια και κατέστρεψαν περιουσιακά στοιχεία του συγκροτήματος. Στη συνέχεια επέστρεψαν στο προεδρικό μέγαρο όπου έριξαν πέτρες και μολότοφ με την αστυνομία να απαντά με δακρυγόνα.

Akel Sigma 6

Καταδικάζει η ΕΣΚ

Εκτός από τις υλικές καταστροφές τα ψεσινά επεισόδια συνιστούν μια σημαντική απειλή για τη Δημοκρατία, αφού όποτε απειλείται ένα μέσο ενημέρωσης και δημοσιογράφοι είναι απειλή για την Δημοκρατία, δήλωσε στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Γιώργος Φράγκος. Κάλεσε την Αστυνομία να διερευνήσει όλα τα δεδομένα, να αναλάβει τις ευθύνες της και να κάνει όλα όσα πρέπει να κάνει. Ο Γιώργος Φράγκος εκτίμησε ότι η ομάδα που συγκεντρώθηκε χθες έξω από το προεδρικό ήταν μια ετερόκλητη ομάδα που εύκολα χειραγωγείται. Η Ένωση Συντακτών, κατέληξε, καταδικάζει τα επεισόδια και εκφράζει τη συμπαράστασή της σε όλο το προσωπικό του συγκροτήματος Δία. Πρόσθεσε ότι η ΕΣΚ θα ενημερώσει τα διεθνή και ευρωπαϊκά σώματα στα οποία ανήκει η συντεχνία.

Η Αστυνομία αναζητεί δέκα πρόσωπα, οι φωτογραφίες των οποίων δημοσιεύονται, με σκοπό την αναγνώριση και τον εντοπισμό τους.

Episodia Dias Sigma 15 Scaled

Την ίδια ώρα η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων, ενώ συνεχίζεται η αξιολόγηση μαρτυρικού υλικού για την ταυτοποίηση και άλλων προσώπων που συμμετείχαν σε αυτά.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και των συλλήψεων τραυματίστηκαν 12 μέλη της Δύναμης, από τα οποία τα επτά επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο.

Episodia Dias Sigma 1 Scaled

Ήδη έχει οριστεί ενισχυμένη ανακριτική ομάδα από το ΤΑΕ Λευκωσίας με σκοπό την πλήρη διερεύνηση των επεισοδίων και την προσαγωγή όσων ευθύνονται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Episodia Dias Sigma 2 Scaled

Η Αστυνομία καλεί  οποιονδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των συγκεκριμένων προσώπων, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λευκωσίας στο τηλέφωνο 22-802222 ή με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό ή με τη Γραμμή του Πολίτη στο τηλέφωνο 1460.

Episodia Dias Sigma 3 Scaled Episodia Dias Sigma 4 Scaled

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.