Στο Σύνδεσμο Στήριξης Ασθενών Κύπρου, ΕΥ-ΖΩ παρέδωσε η ΕΔΟΝ Λεμεσού τα πλαστικά πώματα που συνέλεγε

Το Γραφείο Περιβάλλοντος και Υγείας της ΕΔΟΝ Λεμεσού, παρέδωσε σήμερα στον Σύνδεσμο Στήριξης Ασθενών Κύπρου, ΕΥ-ΖΩ, σημαντική ποσότητα πλαστικών πωμάτων που συγκεντρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στα γραφεία της ΕΔΟΝ Λεμεσού.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΗ ΕΔΟΝ Λεμεσού εκτιμά ότι η συγκεκριμένη εκστρατεία εξυπηρετεί ταυτόχρονα δύο σκοπούς.

Ο πρώτος της στόχος είναι η ευαισθητοποίηση νέων ανθρώπων, και όχι μόνο, στα ζητήματα υγείας που ταλαιπωρούν μεγάλη μερίδα ανθρώπων.

Η απουσία της αρωγής από πλευράς του κράτους είναι εμφανής, σημειώνει η ΕΔΟΝ, κάτι που οδηγεί διάφορες ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας να αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους στήριξης και χρηματοδότησης των καθημερινών αναγκών τους.

Ο δεύτερος της στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στα ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον, και συγκεκριμένα την ανακύκλωση. Το περιβάλλον καταστρέφεται με ραγδαίους ρυθμούς στο βωμό του κέρδους, με πολύ αρνητικές επιπτώσεις στο ίδιο το περιβάλλον, τον άνθρωπο και την ανθρώπινη υγεία.

Η ΕΔΟΝ Λεμεσού θεωρεί ότι η μείωση σκυβάλων μέσω της ανακύκλωσης, είναι ένα από τα μέτρα που μπορούν εύκολα να συμβάλλουν προς τη βελτίωση των αρνητικών συνθηκών που δημιουργούνται από την περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται.

Το Γραφείο Περιβάλλοντος και Υγείας της ΕΔΟΝ Λεμεσού, στα πλαίσια των πολύμορφων δραστηριοτήτων του, συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την εκστρατεία συλλογής πλαστικών πωμάτων καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Καταλήγοντας, ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκστρατείας της και ανταποκρίνονται στο κάλεσμά της.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei