Στο… βάθος η Λέγκια για την Ομόνοια

Η Λέγκια Βαρσοβίας προβάλλει στο… βάθος της ευρωπαϊκής διαδρομής της Ομόνοιας. Στην κλήρωση για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ προέκυψε το ζευγάρι μεταξύ των ομάδων που θα προκριθούν από τον 1ο προκριματικό. Η πολωνική ομάδα θα μάθει το βράδυ της Τρίτης τον αντίπαλο της καθώς θα ολοκληρωθεί ο προ-προκριματικός γύρος με τον αγώνα Ντρίτα (Κόσοβο) – Λίνφιλντ (Βόρειος Ιρλανδία).

Βάσει της κλήρωσης η νικήτρια του ζευγαριού της Λέγκια και εκείνου της Αραράτ Αρμενίας με την Ομόνοια θα τεθούν αντιμέτωπες στον 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Οι αγώνες του 2ου προκριματικού γύρου θα διεξαχθούν στις 25-26 Αυγούστου. Όσον αφορά στην Ομόνοια σε περίπτωση που περάσει το εμπόδιο της Αραράτ θα αγωνιστεί εκ νέου εκτός έδρας, ανεξάρτητα από την αντίπαλο της, λόγω του ότι το ζευγάρι της βγήκε δεύτερο από την κληρωτίδα. 


Βάσει δυναμικότητας η Λέγκια θεωρείται το φαβορί για πρόκριση όποια και αν είναι η αντίπαλος της στον 1ο προκριματικό. Πρόκειται για μια ομάδα την οποία γνωρίζει από… πρώτο χέρι ο Χένινγκ Μπεργκ, καθώς την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2014 και του κυπέλλου το 2015. Εάν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά για πρόκριση της πολωνικής ομάδας και η Ομόνοια εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για τον επόμενο γύρο ο αγώνας θα διεξαχθεί στην Πολωνία, αφού είναι από τις χώρες που η επιδημιολογική εικόνα είναι θετική. Μάλιστα, εγκρίθηκε από την UEFA ως μία από τις τέσσερις χώρες οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν αγώνες των προκριματικών εφόσον πρέπει να χρησιμοποιηθεί ουδέτερη έδρα. Οι άλλες είναι η Κύπρος, η Ελλάδα και η Ουγγαρία.