Προσπάθεια διαχωρισμού του νομοσχεδίου που αφορά το φόρο κατανάλωσης και τα τέλη κυκλοφορίας, με στόχο να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα συγκεκριμένων εισαγωγέων αυτοκινήτων διαπιστώνουν συγκεκριμένα κόμματα.

Κατά τη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών, όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εισηγήθηκε να συζητηθεί χωριστά το θέμα της κατάργησης του φόρου κατανάλωσης στην αγορά καινούργιων αυτοκινήτων και να αφεθεί για μεταγενέστερο στάδιο το τμήμα του νομοσχεδίου που αφορά τον καθορισμό των τελών κυκλοφορίας με βάση τους ρύπους, αλλά και την ηλικία του αυτοκινήτου όταν πρόκειται για μεταχειρισμένο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγγελος Βότσης, ανέφερε ότι στόχος είναι να οδηγηθεί το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια την ερχόμενη βδομάδα, μαζί με το νομοσχέδιο για τους ρύπους και τα τέλη κυκλοφορίας.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι κακώς συζητήθηκε μόνο ο φόρος κατανάλωσης.

Το νομοσχέδιο, όπως κατατέθηκε από την Κυβέρνηση, είπε, εξυπηρετεί τα συμφέροντα ορισμένων ομάδων και κάποιων επηρεάζονται, προσθέτοντας ότι απαιτείται περαιτέρω συζήτηση, ώστε ο μέσος πολίτης να μπορεί να έχει ένα ασφαλές αυτοκίνητο, περιβαλλοντικά φιλικό και σε λογική τιμή.

Ο πρόεδρος των Οικολόγων θα πρέπει να οδηγηθούν μαζί, το νομοσχέδιο για τα τέλη κυκλοφορίας και ο φόρος κατανάλωσης, γιατί διαφορετικά θα ευνοηθούν οι αγοραστές πολυτελών αυτοκινήτων.

Μας έχεις Like στο Facebook ;