Στόχος ο εντοπισμός και η επίλυση των προβλημάτων των κρατικών νοσηλευτηρίων, λέει ο Υπ. Υγείας

Προβλήματα υπάρχουν  σε όλα τα νοσηλευτήρια,  στόχος μας είναι να τα εντοπίζουμε έγκαιρα και να βρίσκουμε λύσεις τονίζει ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας. Ο κ. Χατζηπαντέλας προέβη σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο νοσοκομείο Τροόδους στην Κυπερούντα.

Στη διάρκεια της μέρας ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε τα  ιατρικά κέντρα Ευρύχου και Πάχνας και το νοσοκομείο Τροόδους στην Κυπερούντα, συνοδευόμενος από τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου του  Χριστίνα Γιαννάκη, λειτουργό του ΟΚΥπΥ και τον Επίτροπο Αναπτύξεως Ορεινών Περιοχών, Κώστα Χαμπιαούρη.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος για τα θέματα υγείας στις ορεινές περιοχές», επισημαίνοντας  ότι  «υπάρχουν προβλήματα σχεδόν σε όλα τα νοσηλευτήρια μας, στόχος μας είναι να τα εντοπίζουμε έγκαιρα και να βρίσκουμε λύσεις».

Σε ότι αφορά το νοσοκομείο Τροόδους ο κ. Χατζηπαντέλας είπε ότι το παλιό κτίριο χρειάζεται άμεσα ανακαίνιση, «η οποία θα ξεκινήσει να γίνεται αφού μεταφερθούμε στο υπερσύγχρονο κτίριο που γίνεται απέναντι. Αυτό το κτίριο που είναι για πνευμονολογική κλινική και κλινική φυματίωσης, θεωρούμε ότι θα λειτουργήσει τους επόμενους μήνες» . Όπως ανέφερε, καταγράφηκαν προβλήματα για τη στελέχωση του νέου κτιρίου «και θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις για να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα».

Ο Υπουργός Υγείας  είπε επίσης ότι «είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ και τις Πρώτες Βοήθειες» του νοσοκοκομείου Τροόδους. «Όπως γνωρίζετε όλοι σας υπάρχει τρομερή ευαισθησία για το θέμα των Πρώτων Βοηθειών», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «με μεγάλη μου χαρά έχω δει ότι ο κόσμος εξυπηρετείται σωστά και έγκαιρα και οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι πολύ καλές».

Από πλευράς του ο Κώστας Χαμπιαούρης ανέφερε ότι η αναβάθμιση των κρατικών νοσηλευτηρίων των ορεινών περιοχών, «είναι μέσα στην εθνική στρατηγική, είναι μια πολιτική, είναι προσωπική επιθυμία του ίδιου του ΠτΔ για αυτό και είμαστε εδώ και κάνουμε τα λόγια πράξεις».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy