Στόχος το καθολικό ολοήμερο σχολείο στη δημοτική εκπαίδευση και η κατάργηση των τετραμήνων από τον Σεπτέμβριο, είπε ο Πρόεδρος

Κατάργηση τετραμήνων με νόμο

Στόχος της κυβέρνησης είναι η καθολική διεύρυνση του ολοήμερου σχολείου στη Δημοτική Εκπαίδευση, είπε χθες ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την επίσκεψή του στο Δημοτικό Σχολείο «Πεύκιος Γεωργιάδης», ενώ για τις εξετάσεις τετραμήνων επανέλαβε πως δεν έχουν πετύχει τους στόχους τους και θα πρέπει με νομοθετική ρύθμιση να καταργηθούν.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της επίσκεψης, είπε πως το δημοτικό σχολείο είναι η πρώτη βαθμίδα της εκπαίδευσης, η οποία επηρεάζει οριζόντια όλα τα θέματα διακυβέρνησης και είναι καθοριστική «αφού τίθενται οι βάσεις για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει στα θέματα της Παιδείας, έτσι ώστε τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες».

«Επισκέπτομαι ένα ολοήμερο πρότυπο σχολείο και είμαι ενθουσιασμένος από όσα είδα και άκουσα. Στόχος μας είναι να διευρύνουμε τον θεσμό του ολοήμερου σχολείου καθολικά στη Δημοτική Εκπαίδευση, όπου είναι σαφώς πιο εύκολο, και να δούμε και πιλοτικά στη Μέση Εκπαίδευση, όπου οι προκλήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες», υπογράμμισε.

Ο Πρόεδρος συμπλήρωσε πως στο πλαίσιο των συζητήσεων που είχε με τους σχολικούς φορείς σημείωσε θέματα που προκύπτουν και ζήτησε από την αρμόδια Υπουργό τις επόμενες ημέρες να ετοιμάσει συγκεκριμένο σημείωμα με λύσεις και χρονοδιαγράμματα, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι όποιες προκλήσεις υπάρχουν και να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η αποτελεσματικότητα των ολοήμερων σχολείων.

Συνάντηση και με τον Γεν. Εισαγγελέα

Ερωτηθείς για το θέμα των τετραμήνων, ο ΠτΔ είπε ότι δεν έχουν πετύχει τους στόχους τους, προσθέτοντας πως έχει μιλήσει με την Υπουργό Παιδείας για να εξεταστούν τρόποι νομικής διασφάλισης για την αλλαγή των τετραμήνων. Όπως είπε πρέπει να υπάρξει κάτι άλλο στο θέμα της εξέτασης των μαθητών, καθώς μέσα σε μια σχολική χρονιά δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετική εξέταση στο πρώτο τετράμηνο και διαφορετική στο δεύτερο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.