Στόχος τραμπουκικής ενέργειας η ΕΔΕΚ, δήλωσε ο Μ. Σιζόπουλος λέγοντας: «Συνεχίζουμε»

"/>

Στόχος μιας προμελετημένης και προσχεδιασμένης τραμπουκικής ενέργειας με την ρίψη φωτοβολίδας έγιναν τα γραφεία της ΕΔΕΚ, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος του κόμματος, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος έφυγε από την συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή όταν πληροφορήθηκε το συμβάν.


Σε δηλώσεις του έξω από τα γραφεία της ΕΔΕΚ, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι δεν θα αντιδράσουν εκτός των πλαισίων της δημοκρατικής συμπεριφοράς και θέλησε να στείλει ένα μήνυμα «σε όλους αυτούς τους τραμπούκους: κάτω από οποιασδήποτε συνθήκες, η ΕΔΕΚ δεν υποστέλλει την σημαία του αγώνα της. Η ΕΔΕΚ δεν πρόκειται να διαφοροποιήσει τις θέσεις της και κανένας δεν μπορεί να κάμψει την ΕΔΕΚ».

Η ΕΔΕΚ, συνέχισε, είναι ιστορικά και διαχρονικά ένα κόμμα αντίστασης, υπέρ της Δημοκρατίας και της διαφάνειας, της ιστορικής αυτογνωσίας και του αγώνα για απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, είτε με εκφοβισμούς, είτε με οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υποσκάψουν και να υπονομεύσουν  κάποιοι αυτό το φρόνημα, πρόσθεσέ. «Εμείς συνεχίζουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι τα γραφεία ήταν κλειστά αλλά υπήρχαν έμμισθα στελέχη στο κτίριο με την παρέμβαση των οποίων κατασβέστηκε η πυρκαγιά και αποτράπηκε μια ενδεχομένως ολοσχερή καταστροφή των γραφείων.


Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Αντώνης Αντώνη, γραμματέας οικονομικών της ΔΕΟΚ είπε ότι εργαζόταν μέχρι τις 7 στο γραφείο του στον τρίτο όροφο του κτιρίου, κι όταν κατέβηκε κάτω διαπίστωσε ότι έξω από τα γραφεία της Επαρχιακής Επιτροπής ΕΔΕΚ Λευκωσίας δύο άτομα από παρακείμενο εστιατόριο προσπαθούσαν να κατασβέσουν την πυρκαγιά που προκλήθηκε όταν κάποιοι πέρασαν από εκεί κι έριξαν μια φωτοβολίδα προς τα γραφεία.

Επειδή οι πυροσβεστήρες που είχαν χρησιμοποιηθεί εξαντλήθηκαν αλλά η φωτιά συνέχιζε,  πρόσθεσε, ανέβηκαν στο κτίριο και πήραν όλους τους πυροσβεστήρες που υπήρχαν για να κατασβέσουν την φωτιά.

Ερωτηθείς εάν άκουσε θόρυβο, είπε ότι επειδή το γραφείο του δεν είναι προς τη μεριά του δρόμου, δεν άκουσε κάτι.  Απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι το κτίριο έχει σύστημα παρακολούθησης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.