Στοιχεία για καταδρομέα ότι δολοφονήθηκε γιατί αρνήθηκε να συμμετάσχει στο πραξικόπημα

Πιθανόν 7 από τους 22 να μην ηταν πραξικοπηματίες και να δολοφονήθηκαν

Στοιχεία ότι φαίνεται να δολοφονήθηκε ο καταδρομέας Ιωάννης Ιωάννου από το Πελέντρι κατέχει η οικογένεια του. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο Ιωάννου δεν σκοτώθηκε στην επίθεση εναντίον του προεδρικού κατά το πραξικόπημα, ούτε συμμετείχε σε άλλες επιθέσεις.

Όπως δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο αδελφός του Φίλιππος Ιωάννου η οικογένεια από το 1974 είχε πληροφορίες ότι μαζί με τον Σωτήρη Αδάμου δολοφονήθηκε και ο Ιωάννης Ιωάννου.

Πρόσθεσε ότι ζήτησαν από το Υπουργείο Άμυνας να γίνει έρευνα η οποία κατέδειξε ότι ο Ιωάννου δεν έλαβε μέρος στο πραξικόπημα. Ωστόσο δεν τους έδωσαν στοιχεία που σκοτώθηκε.

Ο κύριος Φίλιππος αναφέρθηκε σε έρευνα που έγινε από δημοσιογράφους στην Ελλάδα με βάση την οποία φαίνεται ότι ο Ιωάννου σκοτώθηκε στο στρατόπεδο του και μάλλον δολοφονήθηκε. Η οικογένεια ζητά από το κράτος να αναγνωρίσει επίσημα ότι ο Ιωάννης Ιωάννου δολοφονήθηκε στην μονάδα του.

Από την πλευρά του ο Χρίστος Κουζούλης, ένας εκ των Ελλήνων δημοσιογράφων που ασχολούνται με το θέμα, δήλωσε ότι η έρευνα γίνεται εδώ και 15 μήνες, και εξασφάλισαν μαρτυρίες που φαίνεται ότι ο Ιωάννου δεν συμμετείχε σε οποιαδήποτε πράξη εκτός του στρατοπέδου. Ως εκ τούτου αν δολοφονήθηκε αυτό έγινε μέσα στο στρατόπεδο.

Γνωστοποίησε ότι σε λίγες μέρες θα δημοσιοποιήσουν και μια 3η συνέντευξη με ήχο και εικόνα από αυτόπτη μάρτυρα, για να αποδείξουν τα πορίσματα τους.

Ο Χρίστος Κουζούλης είπε μάλιστα ότι από την έρευνα τους εκτιμάται ότι υπάρχουν 7 καταδρομείς που φαίνεται να έχουν δολοφονηθεί, από το σύνολο των 22 που συμμετείχαν στο πραξικόπημα. Τόνισε ότι πρέπει να αποκατασταθεί η μνήμη αυτών των ανθρώπων αφού φαίνεται ότι δεν ήταν πραξικοπηματίες.

Σχολιάζοντας ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής Αριστοφάνης Γεωργίου επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν καταγγελίες από οικογένειες καταδρομέων ότι οι δικοί τους άνθρωποι δεν συμμετείχαν στο πραξικόπημα, αλλά αντίθετα δολοφονήθηκαν στις μονάδες τους.

Απεύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε να καταθέσει γιατί δεν μπορεί να μένει το βάρος του πραξικοπηματία σε ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση. Ο Αριστοφάνης Γεωργίου τόνισε ότι δεν παραγράφονται τα ποινικά αδικήματα για τέτοιας φύσεως θέματα, και θα πρέπει το κράτος να ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα για να υπάρξει δικαίωση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.