Με στοιχεία τα αυξημένα έσοδα €700 εκατ. για την κυβέρνηση λόγω της ακρίβειας

Με στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει αυξημένα έσοδα ύψους 700 εκατ. ευρώ λόγω της ακρίβειας, αλλά και τη διαβεβαίωση ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να καταθέτει προτάσεις για αντιμετώπιση της ακρίβειας και προστασία της κοινωνίας, απάντησε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, στην προκλητική δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη, σε σχέση με την εισήγηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για επιβολή ειδικής φορολογίας στα υπερκέρδη των εταιρειών στον τομέα της ενέργειας.

Ο Στ. Στεφάνου έστειλε δύο επιστολές στον Κ. Πετρίδη (μία στις 8 Ιουλίου και μία στις 29 Αυγούστου) για διευθέτηση συνάντησης με σκοπό τη συζήτηση της πρότασης του ΑΚΕΛ για επιβολή ειδικής φορολογίας στα υπερκέρδη, τα οποία έχουν οι εταιρείες στον τομέα της ενέργειας λόγω της ακρίβειας, για στήριξη ομάδων του πληθυσμού που επηρεάζονται. Αντί αυτού όμως, ο Κ. Πετρίδης έκανε επίθεση στον Στ. Στεφάνου γράφοντας στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τα ακόλουθα: «Αγαπητέ Στέφανε, το ΑΚΕΛ να καταθέτει και να ψηφίζει (αντισυνταγματική) μείωση του ΦΠΑ ξέρει. Να αυξήσει (συνταγματικά) τους φόρους με πρόταση νόμου δεν ξέρει; Εν πάση περιπτώσει θα βρεθούμε».

Πήρε όμως αποστομωτική απάντηση από τον Στ. Στεφάνου, ο οποίος επεσήμανε ότι η αντίδραση του Υπουργού Οικονομικών αναδεικνύει την «αλαζονεία και έπαρση» των κυβερνώντων, οι οποίοι «συνεχίζουν να προστατεύουν τα μεγάλα συμφέροντα αντί την κοινωνία και τους πολίτες». Επίσης, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ παρέθεσε στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία δείχνουν ότι το πρώτο εξάμηνο η κυβέρνηση είχε αυξημένα έσοδα ύψους 700 εκατ. ευρώ λόγω της ακρίβειας. Ακόμη, παρέθεσε απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του 2019 που αποφάνθηκε ότι δεν είναι αντισυνταγματική η μείωση του ΦΠΑ από τη Βουλή. «Κύριε υπουργέ, σίγουρα θα συναντηθούμε. Θα συναντηθούμε στη Βουλή εκεί που το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να καταθέτει τις προτάσεις του για αντιμετώπιση της ακρίβειας, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι και πάλι θα έχουμε απέναντί μας την κυβέρνηση», διεμήνυσε ο Στ. Στεφάνου προς τον Κ. Πετρίδη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.