Στον αέρα οι αποφάσεις για θέσπιση του κατώτατου μισθού

Στον αέρα βρίσκεται η συζήτηση για την θέσπιση του κατώτατου μισθού, με την εργοδοτική πλευρά να υποστηρίζει ότι δεν έθεσε νέες προτάσεις και την συνδικαλιστική να τονίζει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει την βάση του διαλόγου.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου ανέφερε ότι η Ομοσπονδία διεμήνυε το προηγούμενο διάστημα ότι ο ουσιαστικός διάλογος δεν είχε αρχίσει.

Είπε πως η ΟΕΒ δεν κατέθεσε ποτέ γραπτώς τις θέσεις της ώστε να κατηγορηθεί ότι έβαλε στο τραπέζι νέες ιδέες. Την ίδια ώρα ο κ. Αντωνίου σημείωσε πως η Ομοσπονδία δεν έχει κατανοήσει τον ευρωπαϊκό δείκτη που υπολογίζει τον διάμεσο μισθό ώστε να καθοριστεί ο κατώτατος, και ζήτησε επεξηγήσεις.

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας της ΠΕΟ επεσήμανε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαφοροποίησε την θέση του από αυτήν της Ζέτας Αιμιλιανίδου σε ότι αφορά τον υπολογισμό του κατώτατου μισθού.

Η Σωτηρούλα Χαραλάμπους ανέφερε ότι η τέως Υπουργός Εργασίας είχε θέσει το πλαίσιο στην βάση της έρευνας εισοδημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς έκρινε ότι είναι πιο σωστή και αντικειμενική μέθοδος μέτρησης.

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος άλλαξε τα δεδομένα, λέγοντας ότι ο κατώτατος μισθός θα καθοριστεί στην βάση του διάμεσου μισθού όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών. Σημείωσε πως σε μια τέτοια περίπτωση ο κατώτατος μισθός θα είναι πιο χαμηλός.

Η ΓΓ της ΠΕΟ ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν επιθυμούν ένα κατώτατο μισθό, ο οποίος θα διαιωνίζει την φτώχεια και θα είναι γεμάτος υποσημειώσεις και υποομάδες που θα εξαιρούνται από αυτή τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.