Στον αέρα οι ελπίδες για τουρίστες από τη Βρετανία – Συναγερμός στους ξενοδόχους

Έλα στο Google News

Βρετανός υπουργός: «Ουδείς γνωρίζει αν θα αρθούν οι περιορισμοί τον Ιούνιο»

Νέα ψυχρολουσία δέχθηκε χθες η τουριστική αγορά, αφού ο Υπουργός Επιχειρήσεων της Βρετανίας, Κουάσι Κούαρτενγκ, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην υλοποιηθεί η απόφαση για πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων στις 21 Ιουνίου.

Μετά την απόφαση της Βρετανίας για κατάταξη της Κύπρου στην «πορτοκαλί» κατηγορία, οι φορείς του τουρισμού επένδυσαν τις ελπίδες τους στον οδικό χάρτη ο οποίος ανακοινώθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση και ο οποίος προβλέπει πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων στις 21 Ιουνίου. Παρά ταύτα, ο Υπουργός Επιχειρήσεων της Βρετανίας δήλωσε χθες ότι είναι «αδύνατο» να γνωρίζει κανείς κατά πόσο θα υλοποιηθεί η πιο πάνω απόφαση, λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν για την ινδική μετάλλαξη. Επίσης, αν και αναγνώρισε ότι η αβεβαιότητα είναι εκνευριστική, είπε ότι όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα και ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στις 14 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι η Βρετανία είναι η πιο σημαντική τουριστική αγορά για την Κύπρο, αφού έχει ποσοστό 33% περίπου. Ενδεικτικά το 2019 από τους 3.976.777 τουρίστες που ήρθαν στην Κύπρο, οι 1.330.635 ήταν Βρετανοί.

Συναγερμός στους ξενοδόχους

Μετά τα νέα μαντάτα σήμανε συναγερμός στους ξενοδόχους. Μάλιστα, η ηγεσία του ΠΑΣΥΞΕ πραγματοποίησε χθες συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας, Στίβεν Λίλι, τον οποίο ενημέρωσε για τη βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας και την ταχεία πρόοδο στο εμβολιαστικό πρόγραμμα του πληθυσμού. Του επεσήμαναν επίσης ότι πλέον η Κύπρος θεωρείται ασφαλής προορισμός και ως εκ τούτου δικαιολογημένα της αξίζει να ενταχθεί στην «πράσινη» κατηγορία.

Ο Ύπατος Αρμοστής δεσμεύτηκε να ενημερώσει τη βρετανική κυβέρνηση για τα στατιστικά της Κύπρου, καθώς και για τις θέσεις του ΠΑΣΥΞΕ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.