Στον αέρα το δημόσιο νηπιαγωγείο Αγίου Στυλιανού

Ούτε φέτος φαίνεται ότι θα λειτουργήσει το δημόσιο νηπιαγωγείο στο Στ’ Δημοτικό Σχολείο Λακατάμιας (Αγίου Στυλιανού).


Δυστυχώς για δεύτερη χρονιά οι λανθασμένοι χειρισμοί του Υπουργείου Παιδείας οδήγησαν στην ανατροπή των σχεδιασμών που είχαν γίνει.

Μάλιστα οι γονείς είχαν ενημερωθεί για τη λειτουργία του νηπιαγωγείου και είχαν προχωρήσει και στις εγγραφές των παιδιών τους. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας λόγω του ότι ο εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο δεν κατέβαλλε κοινωνικές ασφαλίσεις, έχει κληθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου να σταματήσει. Ετσι τώρα το έργο βρίσκεται στο περίμενε. Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι γιατί οι αρμόδιοι δεν προέβησαν στους απαραίτητους ελέγχους πριν την κατακύρωση της προσφοράς. Να σημειώσουμε ότι εκτός από τα παιδιά που είχαν εγγραφεί στο Στ’ Δημόσιο Νηπιαγωγείο επηρεάζονται και δεκάδες άλλα παιδιά που είχαν εγγραφεί στο Β’ και στο Ε’ Δημόσιο Νηπιαγωγείο Λακατάμιας.

Τα πιο πάνω νηπιαγωγεία εξυπηρετούσαν μέχρι σήμερα και παιδιά της σχολικής ενορίας που κανονικά θα φοιτούσαν στο νέο νηπιαγωγείο.


Ετσι, φέτος λόγω των κενών θέσεων διέθεσαν θέσεις σε παιδιά μικρότερων ηλικιών των ενοριών τους. Σε περίπτωση, λοιπόν, που το έργο δεν ολοκληρωθεί, όπως όλα δείχνουν, το μπάχαλο και η ταλαιπωρία που θα δημιουργηθεί για τις διευθύνσεις και των τριών σχολείων αλλά και για τους γονείς που στο παρά πέντε θα κληθούν να βρουν σχολεία για τα παιδιά τους θα είναι μεγάλη.

Ελένη Κωνσταντίνου

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.