Η σορός είχε εντοπιστεί το μεσημέρι από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού 6,8 ναυτικά μίλια ανοιχτά των ακτών της Χαλκιδικής, ωστόσο δεν είχε μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί.

Στον 62χρονο ψαρά, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από το απόγευμα της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, ανήκει η σορός η οποία εντοπίστηκε το μεσημέρι στην περιοχή, μετά από τη φονική κακοκαιρία.

Η σορός περισυνελέγη από σκάφος του λιμενικού.

Ακολούθως μεταφέρθηκε στο λιμάνι των Νέων Μουδανιών, όπου σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναγνωρίστηκε από τους οικείους του.

Πλέον, οι ταυτοποιημένοι νεκροί της φονικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική ανέρχονται σε επτά.

Τη νύχτα, είχε γίνει γνωστό πως έχασαν τη ζωή τους έξι άτομα: δύο υπήκοοι Ρωσίας, δύο Τσεχίας και δύο Ρουμανίας. Δύο εκ των θυμάτων είναι παιδιά.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα χορηγηθεί έκτακτη επιχορήγηση στους δήμους Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας και Σιθωνίας για την αποκατάσταση των δημοτικών υποδομών, ενώ είπε ότι θα διατεθούν τα απαιτούμενα ποσά για τις αποζημιώσεις από τα κονδύλια του υπουργείου Υποδομών αλλά αν χρειαστεί και το αποθεματικό του κρατικού προϋπολογισμού.

Παράλληλα, τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα η άμεση ενεργοποίηση του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η κακοκαιρία σάρωσε τη Χαλκιδική σε λίγα μόλις λεπτά.

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς παρομοίασε τη φονική κακοκαιρία με το μπουρίνι το οποίο τον Ιούλιο του 1983 είχε αφήσει πίσω του εννέα νεκρούς στη Θεσσαλονίκη.