Στον αγώνα των Παγκύπριων από σήμερα περίπου 5.200 υποψήφιοι – Αρχή με Νέα Ελληνικά

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Στον αγώνα των Παγκύπριων Εξετάσεων ρίχνονται σήμερα περίπου 5.200 υποψήφιοι, οι οποίοι θα παρακαθίσουν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών στις 8:00 το πρωί.

Φέτος, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις, τις αλλαγές που είχαν εγκριθεί από την Βουλή, διαχωρίστηκαν οι Παγκύπριες Εξετάσεις, οι εξετάσεις πρόσβασης για τα δημόσια Πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας δηλαδή, από τις εξετάσεις για την ολοκλήρωση των λυκειακών σπουδών και την απόλυση.

Οι Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης θα ολοκληρωθούν φέτος στις 30 Ιουνίου, με τα μαθήματα των Ρωσικών, της Τεχνολογίας Τεχνικών Σχολών -Θεωρητικής κατεύθυνσης και των Γραφικών Τεχνών.

Όπως ανακοινώθηκε από την Υπηρεσία Εξετάσεων της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, στη Λευκωσία θα λειτουργήσουν 18 εξεταστικά κέντρα, στη Λεμεσό 16, στη Λάρνακα 9, στην Πάφο επίσης 9 και στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου 4.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα με τυπωμένο το δελτίο υποψηφίου, όπως και το έγγραφο (Ταυτότητα ή Διαβατήριο) που χρησιμοποίησαν για να κάνουν την αίτηση τους. Όπως ανακοινώθηκε, τα Δελτία Υποψηφίων είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://ksa.schools.ac.cy.

Στο πλαίσιο διαχείρισης των κρουσμάτων της νόσου COVID-19, η Υπηρεσία Εξετάσεων ανακοίνωσε ότι, σε περίπτωση που υποψήφιος εντοπιστεί ως θετικό κρούσμα της νόσου, καλείται όπως πληροφορήσει άμεσα το Υπ. Παιδείας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και προβλήματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν την Υπηρεσία Εξετάσεων στα τηλέφωνα 22582933 και 22582934 ή να αποστέλλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση: [email protected].

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.