Στον Δήμο Λάρνακας το Παλαιό Νοσοκομείο – Η αντίδραση έφερε αποτέλεσμα

Ανακοινώθηκε μετακόμιση του παλιού νοσοκομείου Λάρνακας για να δοθεί στο δήμο

Οι πιέσεις του Δήμου Λάρνακας φαίνεται να έπιασαν τόπο, αφού χθες η κυβέρνηση άλλαξε ρότα ανακοινώνοντας μετακόμιση του παλιού νοσοκομείου Λάρνακας, ούτως ώστε να δοθεί στο δήμο για να στεγάσει τις δημοτικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργικό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρία ενέκρινε τη μετακίνηση όλων των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας από το παλιό νοσοκομείο στο δεύτερο όροφο της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας στο πλαίσιο της απόφασης για παραχώρηση του διατηρητέου στο Δήμο Λάρνακας.

Η απόφαση, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, αφορά στη μετακίνηση των Υγειονομικών Υπηρεσιών, των Οδοντιατρικών Υπηρεσιών, των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και της Υπηρεσίας Προστασίας Μητρότητας και Παιδιού, οι οποίες στεγάζονται αυτή τη στιγμή στα παραδοσιακά κτίρια του παλαιού νοσοκομείου Λάρνακας. Αυτά αναφέρονται στη χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, τα οποία, εάν δεν υπάρχουν ψιλά γράμματα στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που δεν είναι ακόμα γνωστά, συνιστούν στροφή 180 μοιρών από την κυβέρνηση.

Μόλις τον περασμένο Ιούλιο ο Υπουργός Υγείας, με επιστολή ημερομηνίας 8/7/20 στο δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, είχε ενημερώσει για απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 1η Ιουλίου 2020, να μην εγκριθεί η παραχώρηση μεγάλου μέρους του διατηρητέου με αιτιολογικό την αδυναμία μεταστέγασης των πιο πάνω υπηρεσιών.

Τάσος Περδίος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.