Στον Εισαγγελέα ο φάκελος του 16χρονου μαθητή

Ολοκληρώνονται οι ανακρίσεις από την πενταμελή ομάδα του ΤΑΕ Λάρνακας μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθούν οι ανακρίσεις, αναφορικά με το θάνατο του 16χρονου μαθητή Παναγιώτη Στεφανή από τους Τρούλλους.

Υπενθυμίζεται ότι, ο άτυχος μαθητής της Τεχνικής Σχολής Λειβαδιών, έχασε τη ζωή του ένεκα εισρόφησης εμεσμάτων, ενώ βρισκόταν σε πάρτι στην κοινότητά του, στις 14 Απριλίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Φιλελεύθερου”, στον φάκελο της υπόθεσης που θα αποσταλεί από το ΤΑΕ Λάρνακας στη Γενική Εισαγγελεία/ Γενικό Εισαγγελέα για περαιτέρω οδηγίες, θα περιέχονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων επί υγρών που λήφθηκαν από τη σορό του άτυχου έφηβου. Κάτι που είχε ζητήσει η Παθολογοανατόμος Ελένη Αντωνίου, καθώς κατά την ιατροδικαστική διαδικασία στην οποία προέβη, της ηγέρθηκαν σοβαρές υποψίες ότι ο 16χρονος είχε καταναλώσει αλκοόλ. Κάτι που από την πρώτη στιγμή της διαδικασίας είχε διαδοθεί ως πληροφορία και φαίνεται ότι τεκμηριώθηκε και στην πορεία των αστυνομικών ερευνών.

Σημειώνεται ότι, στο φάκελο της υπόθεσης θα περιέχονται ακόμη καταθέσεις που λήφθηκαν από όσους μετείχαν στο πάρτι, αλλά και το ευρύτερο σχολικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος.

Διαβάστε επίσης: Έρευνες για μπούλινγκ με θύμα τον 16χρονο

Κατά τη διαδικασία εξέτασης των δεδομένων μελετήθηκαν από τους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας και τρία βίντεο που λήφθηκαν από κινητά τηλέφωνα του φιλικού περιβάλλοντος του θύματος, τα οποία παραπέμπουν ή και επιβεβαιώνουν τα όσα κυκλοφόρησαν, περί του μπούλινγκ που φαίνεται να δεχόταν από συμμαθητές και φίλους του ο Παναγιώτης Στεφανή.

Διαβάστε επίσης: Θάνατος 16χρονου: Βίντεο αποδεικνύουν το μπούλινγκ που δεχόταν

Εντούτοις, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, εφόσον στην Κύπρο δεν υπάρχει νομοθεσία που να καθιστά το μπούλινγκ ποινικά κολάσιμη πράξη, η πτυχή αυτή της υπόθεσης, δεν αφορά την Αστυνομία, η οποία εξετάζει μόνο ποινικά αδικήματα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.