Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης, είναι το άτομο που θα λύσει τα χέρια σχολικής εφορίας, ώστε να μπορέσει να εκδιώξει από τα καθήκοντα της, υπάλληλο που υπάγεται σε αυτήν, την οποία «φωτογραφίζει» ως ένοχη μαρτυρία που κατατέθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και αφορούσε εμπλοκή, συνέργεια και συμμετοχή στη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης.
 
Την σχετική είδηση δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» σημειώνοντας ότι ο σύζυγος της υπαλλήλου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης –για τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης– στις 23/12/2016 από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.
 
Ασφαλείς πληροφορίες του ΚΥΠΕ από υπηρεσίες του κράτους, επισήμαναν ότι στη χώρα μας, και σε όλες σχεδόν τις χώρες της Δύσης, το νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την εκδίωξη ατόμου το οποίο δεν έχει ποτέ κατηγορηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.
 
Στην υπόθεση, προκύπτει θέμα για την υπάλληλο της Σχολικής Εφορείας  από τις μαρτυρίες που ακούστηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ωστόσο, επειδή δεν περιλαμβανόταν στο επίσημο κατηγορητήριο δεν είναι δυνατή η σύλληψή της.
 
Εδώ είναι που ζητείται η συνδρομή της Γενικής Εισαγγελίας, ούτως ώστε να επιδοθεί στην συγκεκριμένη υπάλληλο, κατηγορητήριο και να κληθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, κάτι που θα επέτρεπε και στη  Σχολική Εφορία, να έχει επίσημη και χειροπιαστή απόδειξη για να την απομακρύνει από την εργασία της, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», αυτό το «απαράδεκτο και καταδικαστέο από κάθε άποψη γεγονός, έθεσε ενώπιον του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Καδή, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά”.
 
Με τη σειρά της ζήτησε την άμεση απομάκρυνση της συγκεκριμένης υπαλλήλου από τη θέση της, υποδεικνύοντας στον Υπουργό Παιδείας πως έχει υποχρέωση να προστατεύσει τα παιδιά του εν λόγω σχολείου.
 
Εξάλλου, ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας στην οποίαν εργάζεται η συγκεκριμένη υπάλληλος, σηκώνει τα χέρια ψηλά, αναφέροντας ότι δεν νομιμοποιείται να την απομακρύνει από τα καθήκοντά της, διότι δεν υπάρχει καταδίκη ή έστω καταγγελία που να εκκρεμεί εναντίον της, μετακυλώντας, παράλληλα, την ευθύνη στο Υπουργείο Παιδείας.
 
 Το δημοσίευμα αναφέρεται  σε επιστολή της Επιτρόπου, ημερομηνίας 2/10/2017 προς τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Καδή, όπου υποδεικνύει ότι η περίπτωση αφορά την καταδικαστική απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας εναντίον προσώπου για το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης της ανήλικης, με την οποία το Δικαστήριο αναγνωρίζει την εμπλοκή, συνέργεια, ανοχή και συμμετοχή της συζύγου του κατηγορούμενου.