Στον Κώστα Χατζηανδρέου το Αθλητικό Βραβείο ΑΚΕΛ

ΤΙΜΑΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ Ο ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Στον πρώην εκπαιδευτικό, επιθεωρητή Φυσικής Αγωγής αθλητή και παράγοντα της πετόσφαιρας, Κώστα Χατζηανδρέου, θα απονεμηθεί φέτος το Βραβείο Αθλητικής προσφοράς Κώστα Λυμπουρή και Νική Γεωργίου της Κ.Ε του ΑΚΕΛ. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση το ΑΚΕΛ θα τιμήσει τον άνθρωπο της πετόσφαιρας για την τεράστια και πολυσχιδή προσφορά του στο άθλημα, τον κυπριακό αθλητισμό, την εκπαίδευση και το αθλητικό ιδεώδες.

Θα τιμηθεί επίσης μεταθανάτια ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας Παράσχος Χαραλάμπους, για την πολυετή προσφορά του στο αθλητικό σωματείο της ΑΛΚΗΣ Λάρνακας και το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Το Βραβείο Αθλητικής Προσφοράς Κώστα Λυμπουρή και Νική Γεωργίου, που θεσπίστηκε πριν από πέντε χρόνια από την Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ έχει ως στόχο την βράβευση ατόμων και συνόλων για την προσφορά τους στην αθλητική ανάπτυξη του τόπου και την προώθηση του αθλητικού ιδεώδους.

Ο Κώστας Χατζηανδρέου θεωρείται ο πατέρας της κυπριακής πετόσφαιρας αφού πέρα από την αγωνιστική του δράση υπήρξε ο βασικός συντελεστής της ίδρυσης της ομοσπονδίας βόλεϊ στη Κύπρο και της ανάπτυξης του αθλήματος. Διετέλεσε Επιθεωρητής Φυσικής Αγωγής, μέλος του ΔΣ της ΤΕΣΚ (στίβος) και πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Βόλεϊ για πάνω από μια 20ετία ενώ διετέλεσε για 12 χρόνια εκπρόσωπος στην επιτροπή αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η εκδήλωση απονομής του Βραβείου θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Βλαδίμηρος Καυκαρίδης» (Σατιρικό Θέατρο) στη Λευκωσία, την Τρίτη, 1η του Δεκέμβρη 2015 και ώρα 7:00μμ. Το Βραβείο θα απονείμει ο Γ.Γ της Κ.Ε του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, που θα είναι ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης και θα απευθύνει χαιρετισμό Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση θα ανακοινωθούν αργότερα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.