Στον «πάγο» από το 2018 έμεινε η αγορά πτητικών μέσων-«Μένουμε στις μελέτες» λέει ο Μ. Τράγκολας

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι χρειάζεται η αύξηση του αριθμού των πτητικών μέσων για αντιμετώπιση των πυρκαγιών, τόνισε στον Άστρα ο πρώην διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας.

Συμφώνησε επίσης με τη διαπίστωση ότι από το 2018 είχε αποφασιστεί η αγορά κι άλλων πτητικών μέτρων αλλά ακόμα να αγοραστούν.

Το κυριότερο όμως, πρόσθεσε μιλώντας στον Άστρα, είναι το κράτος να μπορεί από μόνο του να αντιμετωπίζει τα χειρότερα σενάρια. Στην Κύπρο μένουμε μόνο στο στάδιο των μελετών τονίζει ο πρώην διευθυντής της Πυροσβεστικής, Μάρκος Τράγκολας.

Ερωτηθείς κατά πόσον υπήρξε καθυστέρηση στην αντίδραση της Πυροσβεστικής, ο κ. Τράγκολας είπε ότι η ταχύτητα επέκτασης της πυρκαγιάς ήταν τέτοια που δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί με ευκολία. Όπως είπε, από τη στιγμή που ξέφυγε η πυρκαγιά, τόσο λόγω της βλάστησης όσο και των δυνατών ανέμων, πήρε τεράστιες διαστάσεις.

Σχολιάζοντας καταγγελίες ότι μέλη της Πυροσβεστικής δεν έδιναν σημασία σε εκκλήσεις ανθρώπων που καίγονταν τα σπίτια τους, ο κ. Τράγκολας είπε ότι προτεραιότητα είχε η ανακοπή του μετώπου της πυρκαγιάς.

Ακούστε το ηχητικό από τις δηλώσεις του Μάρκου Τράγκολα:

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy