Στον Πεδουλά και στην Άλωνα συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου «Φωτεινή» της Ευρυδίκης Περικλέους-Παπαδοπούλου

Μετά την παγκύπρια πρώτη, το Υφυπουργείο Πολιτισμού, στα πλαίσια του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης, παρουσιάζει το έργο «Φωτεινή» της Ευρυδίκης Περικλέους-Παπαδοπούλου στον Πεδουλά στις 30/7 ώρα 20:00 στο Γυμνάσιο Πεδουλά και στην Άλωνα στις 6/8 ώρα 20:30 στο χώρο εκδηλώσεων Κοινοτικού Συμβουλίου Άλωνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Υφυπουργείο Πολιτισμού την παράσταση σκηνοθετεί η Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά και πρόκειται για ένα έργο που αγγίζει τους ήλους μιας τραυματισμένης ανθρωπότητας, εμπνευσμένο από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Είναι, επίσης, μια τοιχογραφία των αλησμόνητων πατρίδων της Ιωνίας, μέσα από την πανδαισία των ήχων και μελωδιών που συνέθεσε ο γνωστός συνθέτης Γιώργος Καλογήρου αλλά και μια ενδοσκόπηση της ανθρώπινης ψυχής καταγράφοντας την αλγεινή εμπειρία του ξεριζωμού.

Το έργο έχει ως κεντρική θεματική τη ζωή της Φωτεινής, που καταφέρνει να διαφύγει μαζί με την κορούλα της τη σφαγή που διαδραματίζεται στην προκυμαία της Σμύρνης τον Αύγουστο του 1922. Μέσα από τις δραματικές συνθήκες που βιώνει σε ένα καράβι με άλλους πρόσφυγες, φτάνει στη Λάρνακα αποφασισμένη να στεριώσει στη νέα ζωή.

Ερμηνεύουν: Έρικα Μπεγέτη, Χριστιάνα Λάρκου, Χάρης Αττώνης.

Στόχος μεταξύ άλλων του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης είναι η κινητικότητα των καλλιτεχνών και άλλων επαγγελματιών του πολιτισμού και η διάχυση του καλλιτεχνικού τους έργου σε όλη την Κυπριακή Δημοκρατία.

Όπως αναφέρεται, το έργο παρουσιάστηκε ήδη στην Κάτω Μονή με τεράστια επιτυχία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.