Στον τοίχο στήνουν τα κόμματα τον Πρόεδρο για το διασυρμό της Κύπρου – Απομονωμένος ο ΔΗΣΥ


Ο Νίκος Αναστασιάδης έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, ενώ και το Κίνημα των Οικολόγων ζητά την παραίτησή του μετά την περίληψη του ονόματός του στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τα Pandora Papers. «Η ονομαστική αναφορά στον κ. Αναστασιάδη από το χθεσινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου ήρθε να προστεθεί σε όλες τις υποθέσεις διαπλοκής και σύγκρουσης συμφέροντος που τον βαραίνουν όλα αυτά τα χρόνια. Η Ευρώπη βοά. Η κυβέρνηση Συναγερμού αντί να είναι ο υπερασπιστής της χώρας στο εξωτερικό, έγινε η ντροπή της», αναφέρει.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΚατηγορεί τον ΔΗΣΥ και τον Αβέρωφ Νεοφύτου ότι έγιναν συνεργοί στο διασυρμό της χώρας, προσπαθώντας μάταια να μπλοκάρουν τη συζήτηση. Οι ευρωβουλευτές του ΔΗΣΥ απομονώθηκαν απόλυτα και εξευτελιστικά χθες, αφού ήταν οι μόνοι, ακόμα και από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που αποτόλμησαν να καταψηφίσουν το ψήφισμα για τα Pandora Papers.

Το ΑΚΕΛ ανακοινώνει ταυτόχρονα ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για κινητοποίηση της κοινωνίας, των πολιτών και των οργανωμένων συνόλων «για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια της χώρας μας και το κράτος δικαίου».

Το Κίνημα Οικολόγων τονίζει πως «για λόγους ευθιξίας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να παραιτηθεί».

«Για πολλοστή φορά στα οκτώ χρόνια διακυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη, τον καλούμε σε άμεση παραίτηση και άμεση κήρυξη προεδρικών εκλογών. Για πολλοστή φορά η χώρα μας ρεζιλεύεται και διασύρεται διεθνώς», αναφέρει.

Η ΕΔΕΚ αναφέρει ότι το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που αφορά σε βάθος έρευνα για όσους εμπλέκονται σε σκάνδαλα φοροδιαφυγής, ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και αθέμιτου πλουτισμού «μας βρίσκει σύμφωνους. Η ανοχή και η ατιμωρησία δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχίζεται», αναφέρει.

Ο ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ κ. Κ. Μαυρίδης αναφέρει ότι ως αρχηγός κράτους της ΕΕ, ιδιαίτερα της ημικατεχόμενης Κύπρου, ο Πρόεδρος μετέχει στη λήψη των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και οφείλει να λειτουργεί και να μεριμνά προληπτικά υπέρ της αξιοπιστίας των συμφερόντων της πατρίδας. «Όσοι στην Κύπρο αρνούνται να αναγνωρίσουν το λάθος, έχουν απέναντί τους τη συντριπτική θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», τονίζει.

 

Απομονωμένος ο ΔΗΣΥ
Απομονωμένος ο ΔΗΣΥ προσπαθεί να υπερασπιστεί τον Πρόεδρο ισχυριζόμενος ότι συντάσσεται με κάθε πολιτική που σκοπό έχει την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εν γένει το σύνολο των διαστάσεων που αφορούν την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος. Το έχουμε αποδείξει με τις πράξεις μας και τις πολιτικές μας σε συνεργασία και με την κυβέρνηση. Το δε Υπουργείο Οικονομικών ισχυρίζεται ότι το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και οι σχετικές αναφορές από πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ στην Κύπρο «απαξιώνουν ουσιαστικά όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, καθώς και τις αρμόδιες Αρχές που είναι επιφορτισμένες με την παρακολούθησή τους».

 

Γ.Κουκουμάς: Αναμένουμε τον ΓΕ τι θα αποφασίσει να πράξει μετά το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου

 

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.