Θέα/ Οριζόντας

Stories Of Intimacy στη Λεμεσό

Το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών – Λεμεσού παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “Stories Of Intimacy” σε επιμέλεια της Καλλιτεχνικής του Διευθύντριας Μαρίζας Παρτζίλη.

Tatiana Ferahian Womb
Tatiana ferahian, «womb»

Όπως αναφέρεται στο σημείωμα της επιμελήτριας «συχνά η οικειότητα συνδέεται αυτόματα με την ερωτική σχέση ή την θέα ενός γυμνού σώματος χωρίς να είναι όμως μόνο αυτό. Τo γυμνό σώμα απαλλαγμένο από ενδύματα παρουσιάζεται πιο τρωτό και εκτεθειμένο τόσο στα μάτια ενός εραστή αλλά και στα μάτια ενός θεατή που παρατηρεί ένα έργο τέχνης. Οικείος όμως καθίσταται ένας χώρος, ο τόπος, ένα τοπίο, μια αίσθηση ή μια μυρωδιά.

H ανάγκη του καλλιτέχνη να προσεγγίσει το θέμα προκύπτει μέσα από την διαδικασία της κατανόησης των προσωπικών του ορίων και ως αφορμή για την αρχή διαλόγου ανάμεσα στο έργο και το κοινό θέτοντας κοινωνικούς και συναισθηματικούς προβληματισμούς. Η αποκάλυψη πτυχών τις προσωπικής ζωής απαλλαγμένων από την ωραιοποίηση και την εξιδανίκευση ειδικά σε μια εποχή όπως την σημερινή όπου το «φαίνεσθαι» επικρατεί του «είναι» αποτελεί πράξη τολμηρή και απαιτεί ψυχικό σθένος. Τα όρια μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου χώρου, τόσο σε θεωρητικό όσο και κυριολεκτικό επίπεδο δεν είναι πλέον ευδιάκριτα. Ο καλλιτέχνης καταργεί τα όρια, και το ιδιωτικό, το οικείο, παύει να υφίσταται ως τέτοιο.

Στην έκθεση αυτή, στην οποία συμμετέχουν 13 εικαστικοί εκτίθενται έργα που «αποκαλύπτουν» πτυχές της προσωπικής ιστορίας των καλλιτεχνών άλλοτε μέσα από συμβολισμούς και αλληγορίες και άλλοτε παρουσιάζοντας τα όπως ακριβώς είναι.

Συμμετέχουν οι Νικόλας Αντωνίου, Zohar Barak, Luis Guzman, Ρένος Εφεσόπουλος, Μαριάννα Κωνσταντή, Miriam McConnon, Chiaki Kamikawa, Boyana Λοϊζου, Χριστίνα Παπακυριακού, Νικολέττα Παπαμιχαήλ, Nina Sumarac, Τatiana Ferahian και Δέσποινα Φυσέντζου.

Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού – Αποθήκες Παπαδάκη

Μέχρι τις 19 Μαρτίου 2022

Τρίτη – Παρασκευή 10.00 – 18.00,

Σάββατο 10.00 – 14.00

Dogman Του Ρένου Εφεσόπουλου
Dogman του ρένου εφεσόπουλου
Χριστίνα Παπακυριακού Transitional Object
Χριστίνα παπακυριακού, «transitional object»
Luis Guzman The Little Painter
Luis guzman, the little painter
Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.