Στους 45 κορυφαίους Έλληνες Επιστήμονες ο Ιωάννης Κατάκης του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας

Σημαντική διάκριση για τον Αναπληρωτή Καθηγητή του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ. Ιωάννη Κατάκη, αποτελεί η ένταξή του σε λίστα που ανέπτυξε και δημοσίευσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Stanford Ιωάννης Ιωαννίδης με τους 45 κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες, ηλικίας κάτω των 45 χρόνων.

Ο καθηγητής Ιωαννίδης, μελετώντας τη λεγόμενη «διαρροή εγκεφάλων» (brain drain) της Ελλάδας, ανέπτυξε μία λίστα από διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες. Η συγκεκριμένη μελέτη δίνει έμφαση σε νέους επιστήμονες που είναι κάτω των 45 ετών και που η έρευνά τους έχει μεγάλο αντίκτυπο στην επιστήμη.

Από τους 45 επιστήμονες της λίστας, οι 40 εργάζονται και διαπρέπουν στο εξωτερικό. Ένας από αυτούς, σύμφωνα με τον καθηγητή του κορυφαίου Αμερικανικού πανεπιστημίου, είναι ο 37χρόνος Δρ. Κατάκης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Η λίστα βασίζεται στον αριθμό βιβλιογραφικών αναφορών που δέχονται οι δημοσιεύσεις των επιστημόνων από άλλους επιστήμονες. Είναι ένας διαδεδομένος τρόπος αξιολόγησης επιστημονικού έργου.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα να συμπεριλαμβάνομαι σε λίστα με Έλληνες επιστήμονες κορυφαίων πανεπιστημίων. Είναι σημαντικό για έναν ερευνητή να βλέπει ότι τα ερευνητικά του αποτελέσματα είναι χρήσιμα στην επιστημονική κοινότητα.» σημειώνει ο Δρ. Κατάκης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy