Στους δρόμους κατήλθαν σήμερα οι αμπελουργοί στην Πάφο

Αμπελουργοί της Πάφου απέκοψαν για λίγα λεπτά την κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Νεοφύτου Νικολαΐδη, εκφράζοντας διαφωνία για το σχέδιο αποζημίωσης.


Οι αμπελουργοί, που επέδωσαν υπόμνημα και στο Επαρχιακό Τμήμα Γεωργίας, διαφωνούν με το σχέδιο που έχει ανακοινωθεί για να αποζημιωθούν όσοι δεν πρόλαβαν να τρυγήσουν. Όπως αναφέρεται στο υπόμνημα, το τρίτο σχέδιο της κυβέρνησης δυστυχώς δεν επιλύει το πρόβλημα των αδιάθετων σταφυλιών. Αναφέρουν, ακόμα, ότι ένας αμπελουργός που τρύγησε το μισό αμπέλι δεν καλύπτεται από το σχέδιο. Καλούν τον Υπουργό όπως προχωρήσει στη δίκαιη αποζημίωση καθώς επίσης και απλοποίηση διαδικασίας υποβολής της σχετικής αίτησης. Το ύψος της αποζημίωσης που έχει αποφασισθεί να παραχωρηθεί δεν καλύπτει, σύμφωνα με το υπόμνημα, ούτε το κόστος παραγωγής των αμπελουργών.

Ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΕΚ Πάφου, Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης ανέφερε πως οι αμπελουργοί της Πάφου «λόγω της συνεχιζόμενης κοροϊδίας και εμπαιγμού από πλευράς του Υπουργείου Γεωργίας όσον αφορά την αποζημίωση για τα σταφύλια, τα οποία έχουν παραμείνει ατρύγητα στους αμπελώνες και έχουν καταστραφεί» προχώρησαν σε αυθόρμητη εκδήλωση σήμερα Παρασκευή έξω από τα κυβερνητικά γραφεία και το Τμήμα Γεωργίας, αποκόπτοντας τον δημόσιο δρόμο. Στέλνουν, είπε, ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς το Υπουργείο Γεωργίας ότι ο κόμπος έχει φτάσει πλέον στο χτένι.

Ζητούν, πρόσθεσε, δίκαιη αποζημίωση και απλοποίηση των διαδικασιών υποβολής των αιτήσεων.

Ampelougoi1

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.