Στους «δρόμους» οι κάτοικοι του Κάτω Πύργου για την τεράστια ταλαιπωρία που υπέστησαν στον Αστρομερίτη

Αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργάνωσαν οι κάτοικοι του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας το απόγευμα διαμαρτυρόμενοι με τις νέες οδηγίες που εξέδωσε το λεγόμενο  «υπουργείο υγείας» για την είσοδο στο ψευδοκράτος. Αντιδρώντας οι κάτοικοι οργάνωσαν αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας αποκόπτοντας το απόγευμα τον δρόμο που οδηγεί στον Θύλακα των Κόκκινων μέσω των ελεύθερων περιοχών και συγκεκριμένα έξω από το χωριό Μανσούρα.

Προηγουμένως, όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, οχήματα του κατοχικού στρατού χωρίς διατυπώσεις και ελέγχους πέρασαν στα Κόκκινα μέσω του οδοφράγματος του Λιμνίτη όπως κάνουν δυο φορές την εβδομάδα με βάση σχετική συμφωνία των δυο πλευρών.

Ο πρόεδρος του Κ.Σ. Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκος Κλεάνθους σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην ταλαιπωρία που υπόκεινται οι κάτοικοι της περιοχής Τηλλυρίας για 57 και πλέον χρόνια.

Η ταλαιπωρία είπε ο κ. Κλεάνθους συνεχίζεται από το 1963 όταν  απεκόπησαν οι δρόμοι και αποκλείστηκε η περιοχή της Τηλλυρίας, από την υπόλοιπη Κύπρο . Είναι αδιανόητο την στιγμή που δεν επιτρέπεται στους κατοίκους της Τηλλυρίας να μεταβαίνουν στις εργασίες τους, την ίδια στιγμή να επιτρέπεται η προκλητική διέλευση των Τούρκων διαμέσου της κοινότητας για τον ανεφοδιασμό του στρατού στα Κόκκινα και την αντικατάσταση των στρατιωτών οι οποίοι μεταβαίνουν με λεωφορεία, όπως είπε. Δυστυχώς σημείωσε με βάση των νέων οδηγιών για την είσοδο στο ψευδοκράτος που εξέδωσε το λεγόμενο « υπουργείο υγείας», ζητούν τεστ PCR για τον κορωνοϊό  από τους κατοίκους της περιοχής που μεταβαίνουν στις δουλειές τους για κάθε διέλευση και κάθε 72 ώρες.

Σήμερα είπε ο κοινοτάρχης οι κάτοικοι του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας υπέστησαν μια τεράστια ταλαιπωρία στον Αστρομερίτη όχι μόνοι οι εργαζόμενοι, όπως τόνισε , αλλά και οι κάτοικοι που είχαν μεταβεί για ιατρικές εξετάσεις ή και θεραπείες στην Λευκωσία που δεν τους  επετράπη η  είσοδος με αποτέλεσμα να  ξεκινήσουν την επιστροφή μέσω του δασικού δρόμου Κάμπου- Ορκόντα.

Πρόσθεσε μάλιστα πως οι κάτοικοι της Τηλλυρίας διατράνωσαν σήμερα την αποφασιστικότητα τους, για λήψη δυναμικών μέτρων για διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος τους για απρόσκοπτη διέλευση προς την υπόλοιπη ελεύθερη Κύπρο. Χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση που πρέπει, όπως είπε, επιτέλους να σταματήσει.

Ο Χαράλαμπος Πατσαλίδης κάτοικος της περιοχής σε δηλώσεις του ανέφερε πως κάτοικοι επέδειξαν ετοιμότητα μετά τις τελευταίες εξελίξεις και διαμαρτυρήθηκαν για να δώσουν, όπως ανέφερε, το μήνυμα στους άπαντες ότι θα λάβουν δυναμικά μέτρα γιατί συνέχισε δεν είναι σωστό να μην επιτρέπεται η διέλευση των λεωφορείων .

Ο Ευστάθιος Θεοχάρους κάτοικος του Κάτω ΄Πύργου Τηλλυρίας χαρακτήρισε τεράστια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν .Όπως ο ίδιος ανέφερε έδωσε 140 ευρώ με τον γιό του για την διενέργεια του σχετικού τεστ για τον κορωνοϊό και δεν δικαιούνται τώρα, όπως ανέφερε , να περάσουν στις κατεχόμενες περιοχές μετά και τις νέες οδηγίες του λεγόμενου « υπουργείου υγείας» .

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Καρός πρόεδρος της Επιτροπής για την Διάνοιξη των Οδοφραγμάτων Πύργου, Λιμνίτη, Κοκκίνων σε δηλώσεις του,αναφέρθηκε στην σημερινή αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας και στην ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής. Είπε ακόμη πως τα μέτρα τους θα κλιμακωθούν που δεν είναι του παρόντος να αναφερθούν, μέχρι ότου σημείωσε να ανοίξει το οδόφραγμα του Πύργου – Λιμνίτη- Αστρομερίτη , όπως ήταν προηγουμένως.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.