Στους δρόμους οι συνταξιούχοι της Λεμεσού ζητώντας μέτρα για την ακρίβεια

Στους δρόμους  βγήκαν ξανά οι συνταξιούχοι της ΕΚΥΣΥ Λεμεσού  απαιτώντας επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και για τα οποία επιδεικνύει αδιαφορία και ανάλγητη συμπεριφορά η κυβέρνηση, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Οι διαμαρτυρόμενοι συνταξιούχοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «μετά το πολύ πετυχημένο Έκτακτο Επαρχιακό τους Συνέδριο διαμαρτυρήθηκαν έντονα κρατώντας πανό και πίκετ στα οποία αναγράφονταν πολύ στοχευμένα συνθήματα όπως: «Κατάργηση του πέναλτι 12% από τις συντάξεις», «Η ακρίβεια τσακίζει ,πάρτε μέτρα τώρα , δεν αντέχουμε άλλο», «απαιτούμε αξιοπρεπή διαβίωση», «Σεβασμό στα γηρατειά», «Να σταματήσει η κοροϊδία της κυβέρνησης έναντι των συνταξιούχων», «Μην παίζεται με την αξιοπρέπειά μας», «Η υπομονή έχει τα όριά της», «Να τερματιστούν οι υπερχρεώσεις των τραπεζών,  «σύνταξη χηρείας σε όλους τους άντρες χήρους» και «ΓΕΣΥ – ζητούμε επίλυση των προβλημάτων των συνταξιούχων».

20221011 112807

«Το Συνέδριο της ΕΚΥΣΥ Λεμεσού  που πραγματοποιήθηκε στις 11 Οκτωβρίου  είχε αγωνιστικό παλμό δηλώνοντας την ετοιμότητα της Οργάνωσης και των συνταξιούχων  να διεκδικήσουν  δυναμικά τα δικαιώματα τους. Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΚΥΣΥ πραγματοποίησε  αυτή την περίοδο Έκτακτα Συνέδρια σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου καθώς και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Τα Συνέδρια  πραγματοποιήθηκαν με την ευκαιρία της επετείου της Παγκόσμιας Ημέρας για τα άτομα της τρίτης ηλικίας που τιμάται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου με απόφαση του ΟΗΕ και της  Διεθνούς Οργάνωσης Συνταξιούχων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), της οποίας η ΕΚΥΣΥ είναι μέλος»

«Κύριος ομιλητής στο Συνέδριο ήταν ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης ο οποίος μίλησε για την δράση της Οργάνωσης και για τις προσπάθειες που καταβάλλει για επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι.
Έκθεση για τα Οργανωτικά αποτελέσματα της ΕΚΥΣΥ κατέθεσε ο Επαρχιακός Γραμματέας  Παντελής Παντελίδης , ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Ε.Γ. της ΠΕΟ Λεμεσού Δημήτρης Χριστοδούλου  ο οποίος  αφού τους συγχάρηκε για την πολύ μεγάλη  διαχρονική τους προσφορά  τους κάλεσε να εργαστούν όπως πάντα για να βοηθήσουν στην αλλαγή της διακυβέρνησης με την εκλογή του ανεξάρτητου υποψήφιου κ. Αντρέα Μαυρογιάννη. Σύντομες παρεμβάσεις  έγιναν και  από πολλά άλλα στελέχη της ΕΚΥΣΥ».

Received 508441910826090

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.