Στους δρόμους σήμερα οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής για τα ελλιπή μέτρα στήριξης των επιχειρήσεών τους

Με δυναμικές κινητοποιήσεις κλιμακώνει σήμερα τα μέτρα η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ), αρχικά σε Αγία Νάπα και Παραλίμνι, ενώ δεν αποκλείει οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας να επεκταθούν και στις υπόλοιπες επαρχίες, σύμφωνα με τον πρόεδρό της Νεόφυτο Θρασυβούλου.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στις 10:00 στο χώρο στάθμευσης στο Λιμανάκι της Αγίας Νάπας και στις 10:30 στο χώρο στάθμευσης Ζάππειον στο Παραλίμνι. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Θρασυβούλου εξέφρασε απογοήτευση για την επιδημιολογική κατάσταση. Οι επιχειρήσεις, συνέχισε, που εξαρτώνται πλήρως από τον τουρισμό διανύουν τη χειρότερη εποχή, σημειώνοντας ότι ως Ομοσπονδία στηρίζουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Θεωρούμε, είπε, ότι εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, «με τα ελλιπή μέτρα στήριξης, θα προχωρήσουν και οι υπόλοιπες επαρχίες σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας».

Είπε, επίσης, ότι ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, και παρά τις εκκλήσεις και τις προειδοποιήσεις τους, οι τουριστικές επιχειρήσεις αφέθηκαν στην τύχη τους. Επιπρόσθετα, απηύθυνε έκκληση στον Υπουργό Οικονομικών όπως επανεξετάσουν τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων. Όπως εξήγησε, μέσω των τραπεζών δεν μπορεί καμία επιχείρηση να εξασφαλίσει οποιοδήποτε όφελος.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.