Στους δρόμους σήμερα οι κάτοικοι περιοχής Κόσιης για το ασφαλτικό

Μετά το Βασιλικό και το Μιτσερό, η περιοχή Κόσιης παίρνει σήμερα τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων κατά της απόφασης της κυβέρνησης για μετακίνηση των εργοστασίων ασφαλτικού σκυροδέματος από το Δάλι στις τρεις περιοχές.

Κάτοικοι δήμων και κοινοτήτων που γειτνιάζουν με την Κόσιη καλούνται σήμερα σε μεγάλη αυτοκινητοπομπή, η οποία διοργανώνεται από την Επιτροπή Αγώνα «Όχι στο ασφαλτικό Κόσιης – Αραδίππου».

Σημείο συγκέντρωσης και αφετηρίας της διαμαρτυρίας είναι ο χώρος στάθμευσης του κέντρου δεξιώσεων «Κοσμύρια» στην Αραδίππου, απ’ όπου η αυτοκινητοπομπή θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί και θα κατευθυνθεί  προς τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς με κατεύθυνση προς Λευκωσία (Κόσιη) όπου και θα παραμείνει 15 λεπτά.

Ακολούθως, η πορεία θα συνεχιστεί προς την έξοδο Κόσιης με τελική κατάληξη τη διασταύρωση, η οποία οδηγεί στο ΧΥΤΥ Κόσιης, δίπλα από το μνημείο πεσόντων ΟΗΕδων. Στο χώρο εκείνο θα γίνει μαζική συγκέντρωση από τους διαμαρτυρομένους.

Η κινητοποίηση έρχεται να προστεθεί σε παρόμοιες εκδηλώσεις που έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο στις περιοχές Βασιλικού και Μιιτσερού, που αντιδρούν για τον ίδιο ακριβώς λόγο καλώντας την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση για σοβαρούς περιβαλλοντικούς και άλλους λόγους.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.