Στους δρόμους τ/κ για την μικρή Άσια που πάσχει από SMA-Καμία ανταπόκριση από το «Υπ. Υγείας»

Ένταση σημειώθηκε σε εκδήλωση διαμαρτυρίας εθελοντών για τη συγκέντρωση χρημάτων για τη θεραπεία της μικρής Άσια, που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία (SMA), κι ένα άτομο συνελήφθη έξω από το «υπουργείο υγείας». Δύο ακόμη τραυματίστηκαν.

Η ιστορία της μικρής Άσια Πολατλί βρίσκεται στο προσκήνιο εδώ και αρκετό καιρό και πολλές επαγγελματικές ομάδες, αλλά και εθελοντές συγκεντρώνουν με διάφορους τρόπους χρήματα, ώστε το βρέφος να μεταβεί στην Τουρκία για θεραπεία. Η Αβρούπα μάλιστα επικρίνει σήμερα το γεγονός ότι στην Τουρκία ζητούν χρήματα για τη θεραπεία της.

Asya

Η ένταση στην εκδήλωση σήμερα προκλήθηκε όταν οι διαδηλωτές δεν άφησαν αυτοκίνητα να βγουν από τον χώρο στάθμευσης του «υπουργείου». Οι «αστυνομικοί» που ήταν εκεί μπήκαν μεταξύ του οδηγού που ήθελε να φύγει και των διαδηλωτών και συνέλαβαν τον διαδηλωτή που χτύπησε με το χέρι του τον οδηγό. Στον καβγά που ξέσπασε άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ.

Η θεραπεία της μικρής πρέπει να γίνει στο νοσοκομείο της Άγκυρας και οι διαδηλωτές ζητούν από το «υπουργείο υγείας» να καταβάλει τα 2,5 εκ δολάρια που χρειάζονται για το φάρμακο Zolgensma ώστε να ξεκινήσει άμεσα η θεραπεία.

Asya2

Σήμερα επρόκειτο να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στήριξης της μικρής Άσιας σε όλες τις πόλεις στα κατεχόμενα με σύνθημα «Να σταματήσει η ζωή, να ζήσει η Άσια». “Τα παιδιά σωπαίνουν στον ύπνο, όχι με τον θάνατο” ήταν το κεντρικό πανό της εκδήλωσης διαμαρτυρίας.

Ο «υπουργός υγείας», Ουνάλ Ουστελ δεν δέχθηκε, όπως είπαν οι διαδηλωτές, να συναντηθεί μαζί τους και αυτοί ανέφεραν ότι μέχρι να τους δεχθεί, θα μείνουν έξω από το κτίριο. «Δεν θα χάσουμε την Άσια, μέχρι να μας δώσει ραντεβού θα είμαστε εδώ», ανέφερε ένας εκ των εθελοντών στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, σε τ/κ ΜΜΕ.

Asya1

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.