Στους δρόμους βγήκαν οι συνταξιούχοι της ΕΚΥΣΥ Λευκωσίας

¸êôáêôï Åðáñ÷éáêü ÓõíÝäñéï ôçò ÅÊÕÓÕ ìå ôçí åõêáéñßá ôçò Ðáãêüóìéáò ÇìÝñáò ÇëéêéùìÝíùí ðñáãìáôïðïéÞèçêå óÞìåñá óôçí óõíÝ÷åéá ðïñåßá äéáìáñôõñßáò, Ëåõêùóßá 04 Ïêôùâñßïõ 2022. ÊÕÐÅ/ÊÁÔÉÁ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÕ

Στους δρόμους βγήκαν οι συνταξιούχοι της ΕΚΥΣΥ Λευκωσίας απαιτώντας επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και για τα οποία, όπως αναφέρουν, επιδεικνύει «αδιαφορία και ανάλγητη συμπεριφορά» η Κυβέρνηση.

Doc.20221004.3925214.01Ekysy01 1

Οι διαμαρτυρόμενοι συνταξιούχοι, μετά την πραγματοποίηση του Έκτακτου Επαρχιακού τους Συνεδρίου διαμαρτυρήθηκαν κρατώντας πανό και πίκετς στα οποία αναγράφονταν πολύ συνθήματα όπως: «ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΑΛΤΙ 12% ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ», «Η ακρίβεια τσακίζει ,πάρτε μέτρα τώρα , δεν αντέχουμε άλλο», «ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΠΑΝΑΚΤΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ», «Σεβασμό στα γηρατειά», «Να σταματήσει η κοροϊδία της κυβέρνησης έναντι των συνταξιούχων», «Μην παίζεται με την αξιοπρέπειά μας», «Η υπομονή έχει τα όριά της», «Να τερματιστούν οι υπερχρεώσεις των τραπεζών,  «σύνταξη χηρείας σε όλους τους άντρες χήρους», και «ΓΕΣΥ – ζητούμε επίλυση των προβλημάτων των συνταξιούχων»


Doc.20221004.3925202.01Ekysy02
¸êôáêôï åðáñ÷éáêü óõíýäñéï ôçò åêõóõ ìå ôçí åõêáéñßá ôçò ðáãêüóìéáò çìýñáò çëéêéùìýíùí ðñáãìáôïðïéþèçêå óþìåñá óôçí óõíý÷åéá ðïñåßá äéáìáñôõñßáò, ëåõêùóßá 04 ïêôùâñßïõ 2022. Êõðå/êáôéá ×ñéóôïäïõëïõ

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το Συνέδριο της ΕΚΥΣΥ Λευκωσίας που πραγματοποιήθηκε στη Αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΤΚΑ ΠΕΟ είχε αγωνιστικό παλμό δηλώνοντας την ετοιμότητα της Οργάνωσης και των συνταξιούχων να διεκδικήσουν δυναμικά τα δικαιώματα τους.

Doc.20221004.3925193.01Ekysy03

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΥΣΥ πραγματοποιεί αυτή την περίοδο Έκτακτα Συνέδρια σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου καθώς και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Τα Συνέδρια γίνονται με την ευκαιρία της επετείου της Παγκόσμιας Ημέρας για τα άτομα της τρίτης ηλικίας που τιμάται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου με απόφαση του ΟΗΕ και της  Διεθνούς Οργάνωσης Συνταξιούχων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), της οποίας η ΕΚΥΣΥ είναι μέλος.

Κύριος ομιλητής στο Συνέδριο ήταν ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης, ο οποίος μίλησε για την δράση της Οργάνωσης και για τις προσπάθειες που καταβάλλει για επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι


Doc.20221004.3925193.01Ekysy03

Έκθεση για τα Οργανωτικά αποτελέσματα της ΕΚΥΣΥ κατέθεσε ο Επαρχιακός Γραμματέας Μάρκος Τσιηφτές, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Ε.Γ. της ΠΕΟ Λευκωσίας Ευτύχιος Παπαμιχαήλ. Σύντομες παρέμβασεις έγιναν και από τον εκπρόσωπο της διαδικτυακής ομάδας του  Facebook για «ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΑΛΤΙ 12% ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ» Θεόδωρο Κωνσταντινίδη και πολλά άλλα στελέχη της ΕΚΥΣΥ.

Doc.20221004.3925186.01Ekysy06
¸êôáêôï åðáñ÷éáêü óõíýäñéï ôçò åêõóõ ìå ôçí åõêáéñßá ôçò ðáãêüóìéáò çìýñáò çëéêéùìýíùí ðñáãìáôïðïéþèçêå óþìåñá óôçí óõíý÷åéá ðïñåßá äéáìáñôõñßáò, ëåõêùóßá 04 ïêôùâñßïõ 2022. Êõðå/êáôéá ×ñéóôïäïõëïõ

Το Συνέδριο των εργασιών του οποίου προέδρευσε ο βετεράνος συνδικαλιστής Χαράλαμπος Κωνσταντίνου, διανθίστηκε  με ποίημα του λαϊκού ποιητή Φώτη Ευαγγέλου Ακανθιώτη ενώ ενέκρινε απόφαση, η οποία απαιτεί επίλυση των 12 πιο σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.