Στους υπουργούς Οικονομίας-Ενέργειας η μπάλα για συναντήσεις με συντεχνίες ΑΗΚ

Κυριολεκτικά στον αέρα η σημερινή συνάντηση Υπουργών αφού λόγω καοκαιρίας δεν κατάφερε να επιστρέψει στην Κύπρο η Πηλείδου

Στάση αναμονής τηρούν οι συντεχνίες της ΑΗΚ για τον καθορισμό συναντήσεων με την κυβερνητική πλευρά.

Ο Υπουργός Εργασίας ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι πιθανόν να μην διεξαχθεί σήμερα η συνάντηση με τους Υπουργούς Ενέργειας και Οικονομικών κατά την οποία θα καθόριζαν το ποιοι θα παρίσταται στην κάθε συνάντηση.

Ο Κυριάκος Κούσιος είπε ότι η Υπουργός Ενέργειας αντιμετώπισε πρόβλημα λόγω κακοκαιρίας κατά την επιστροφή της από το Στρασβούργο ενώ σημείωσε ότι ο ίδιος θα απουσιάζει αύριο εκτός Κύπρου. Ανέφερε πως πιθανόν η συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα ο κ. Κούσιος ανέφερε ότι η παρέμβασή του για την αναστολή των απεργιακών μέτρων των συντεχνιών της ΑΗΚ και την αποφυγή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος ήταν για σκοπούς της διατήρησης της εργασιακής ειρήνης. Όπως είπε, η παρέμβασή του ήταν εξωθεσμική, ενώ σημείωσε ότι ο ίδιος δεν θέλει να εμπλακεί σε θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητάς του. Ξεκαθάρισε την ίδια ώρα ότι εναπόκειται στους Υπουργούς Οικονομικών και Ενέργειας το πότε θα γίνουν συναντήσεις με τις συντεχνίες. Επίσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για πολιτική όπως είπε απεργία, διευκρινίζοντας ότι τα θέματα αφορούν εφαρμογή πολιτικής από το ΔΣ της ΑΗΚ. Παράλληλα, ο κ. Κούσιος ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν ευνοεί σε αυτό το στάδιο, τη νομοθετική ρύθμιση των απεργιών σε ουσιώδεις υπηρεσίες.

Περιμένουν χρονοδιαγράμματα οι συντεχνίες

Δεν πρέπει να μπει στις ελληνικές καλένδες το θέμα της ΑΗΚ τόνισε ο Δημήτρης Κωνσταντίνου.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ΑΗΚ σημείωσε ότι αναμένουν να τεθούν χρονοδιαγράμματα. Την ίδια ώρα ξεκαθάρισε ότι δεν ευσταθούν οι αναφορές πως οι απεργίες των συντεχνιών της Αρχής γίνονται για πολιτικούς λόγους. Ανέφερε δε ότι η παρέμβαση Κούσιου για αναστολή των απεργιακών μέτρων έγινε μετά από οδηγίες του προέδρου της Δημοκρατίας.

Επίσης ο κ. Κωνσταντίνου τόνισε ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις είναι το ύστατο μέτρο των εργαζομένων μετά από πολλές προειδοποιήσεις. Σημείωσε ότι κανένας εργαζόμενος δε ξυπνά το πρωί και αποφασίζει ότι θα προχωρήσει σε απεργία για την πλάκα του.
Την ίδια ώρα ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ΑΗΚ έκανε λόγο για σαλαμοποίηση και αποδόμηση της ΑΗΚ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.