Σύγχυση και πανικός… ταύτιση κράτους με το κυβερνών ΔΗΣΥ!

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Σύγχυση και πανικός επικρατεί στην κυβέρνηση ΔΗΣΥ. Άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι η ανεξάρτητη υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη αποκτά δυναμική νίκης και προσπαθούν να την πλήξουν καταφεύγοντας σε ψεύδη και διαστρεβλώσεις. Δεν διστάζουν να επιστρατεύσουν ολόκληρη την κρατική μηχανή εξαπολύοντας ατεκμηρίωτα και μηδενιστικά επιθέσεις εναντίον του Α. Μαυρογιάννη και του ΑΚΕΛ.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, εξανάγκασε όλους τους υπουργούς να υπογράψουν δήλωση ότι δεν βρίσκονται σε επαφές με άλλον υποψήφιο και στηρίζουν μόνο την υποψηφιότητά του.

Ο Υπουργός Οικονομικών, συμπεριφερόμενος ως εκπρόσωπος Τύπου του Αβέρωφ, προσπάθησε να δώσει μαθήματα λειτουργίας των «σύγχρονων δημοκρατιών», θεωρώντας ως αυτονόητη την ανοιχτή παρέμβασή του στην προεκλογική εκστρατεία. Προφανώς ο κ. Πετρίδης, όπως και ολόκληρη η κυβέρνηση ΔΗΣΥ, ταυτίζουν το κράτος με το κυβερνών ΔΗΣΥ –χθες είχαμε ακόμη μια τέτοια επιβεβαίωση από το κυβερνητικό ΡΙΚ που υποδέχθηκε τον απερχόμενο Πρόεδρο και την οικογένειά του με φιλμάκια και θετικές κριτικές για τη διακυβέρνησή του! Σημειώνουμε ακόμη ότι ο υποψήφιος Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε δημόσια ότι σε περίπτωση εκλογής του θα επαναδιορίσει τον κ. Πετρίδη στο Υπουργείο Οικονομικών.

Σε ό,τι αφορά την ουσία, ο κ. Πετρίδης αντί σοβαρών τοποθετήσεων και κριτικών για τα όσα εισηγείται η επιστημονική και τεχνοκρατική οικονομική ομάδα του Α. Μαυρογιάννη για τα θέματα οικονομίας, κατέφυγε στο μηδενισμό και στη διακυβέρνηση Χριστόφια. Είναι τόσο «σύγχρονος» ο κ. Πετρίδης, που έμεινε μια δεκαετία πίσω…!

Ο Υπουργός Οικονομικών, ως μέλος της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη – Αβέρωφ -Χριστοδουλίδη, καλείται να δώσει απαντήσεις στα όσα έγιναν ή δεν έγιναν στα δέκα χρόνια που κυβερνούν. Και για να τον βοηθήσουμε, του υπενθυμίζουμε: Καταστροφικό κούρεμα καταθέσεων, στημένη βιομηχανία «χρυσών διαβατηρίων», κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών, διάλυση του Συνεργατισμού, μη εξυπηρετούμενα δάνεια και ξεσπίτωμα νοικοκυριών, απορρύθμιση εργασιακών σχέσεων και μισθοί €850, διάλυση της μεσαίας τάξης και εξαφάνιση πολλών μικρών επιχειρήσεων, φτώχεια και εξαθλίωση πολλών νοικοκυριών και συνταξιούχων. Ακρίβεια στον ηλεκτρισμό και στα καύσιμα, αισχροκέρδεια και εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο για ρύπους κ.ά.

Συνεπώς, ο κ. Πετρίδης έχει τις δικές του ευθύνες, όπως ευθύνες έχει ολόκληρη η κυβέρνηση ΔΗΣΥ στα δέκα χρόνια που κυβερνά. Ας πάψει επιτέλους ο κ. Πετρίδης να καταφεύγει σε προηγούμενες δεκαετίες και εικοσαετίες και να δώσει απαντήσεις για τα όσα συσσώρευσε η 10χρονη διακυβέρνησή τους με τις σκανδαλώδεις αποφάσεις και πράξεις τους…

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.