Σε δημόσια απολογία υποχρεώθηκε η μαλαισιανή κυβέρνηση μετά τις σεξιστικές «οδηγίες» που εξέδωσε, εν μέσω των περιοριστικών μέτρων που έχει λάβει η χώρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Μεταξύ των οδηγιών που εξέδωσε το Τμήμα Ανάπτυξης των Γυναικών ήταν η συμβουλή προς τις γυναίκες να συνεχίσουν να φορούν makeup και να «αποφεύγουν τη γκρίνια».

Οι παραπάνω συστάσεις προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων στη χώρα με αποτέλεσμα το αρμόδιο τμήμα να αναγκαστεί να διαγράψει τις επίμαχες αναρτήσεις από τον λογαριασμό του στα κοινωνικά μέσα.

Ένα από τα πιο έντονα σημεία κριτικής απέναντι στον κυβερνητικό οργανισμό που είναι επιφορτισμένος με την υποστήριξη των γυναικών, είναι το γεγονός ότι αγνοεί την αυξανόμενη ανησυχία αναφορικά με την άνοδο της ενδοοικογενειακής βίας και αντ’ αυτού εστιάζει στην εμφάνιση των γυναικών μέσα στο σπίτι τους.

Μέχρι την Πέμπτη, περισσότερα από 2.900 κρούσματα κορωνοϊού έχουν επιβεβαιωθεί στη Μαλαισία, ενώ 45 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins, διαθέτοντας έτσι τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στη νοτιοανατολική Ασία.

Με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης, ο πρωθυπουργός της χώρας θέσπισε μία σειρά περιοριστικών μέτρων, μεταξύ των οποίων απαγόρευση μετακινήσεων στο εξωτερικό και αυστηροί περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών στο εσωτερικό.