Σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής για τον «Φάκελο της Κύπρου» μετά την επιστολή Στεφάνου

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και Υπηρεσιακών Παραγόντων για τον «Φάκελο της Κύπρου» συνεκάλεσε για την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου για τον συντονισμό ενεργειών και τον χειρισμό επιμέρους ζητημάτων που άπτονται της υλοποίησης του συνομολογηθέντος μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας για την Πρόσβαση στο Υλικό του «Φακέλου της Κύπρου» Πρωτοκόλλου Συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες μέρες, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στ. Στεφάνου απέστειλε επιστολή προς την πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, με αφορμή καταγγελίες του πρώην Προέδρου της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, αναφορικά με την έκδοση του Φακέλου της Κύπρου.

Ο κύριος Στεφάνου αναφέρει στην επιστολή ότι θεωρεί εξαιρετικά σοβαρές τις καταγγελίες για καθυστέρηση της συνέχισης του έργου και κυρίως για την επαναδιατύπωση των πρακτικών της Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων, κατά παράβαση, όπως αναφέρεται, της πρώτης παραγράφου του πρωτοκόλλου συνεργασίας για αυτούσια παράθεση του μαρτυρικού υλικού.

Οι καταγγελίες, συνεχίζει, επισημαίνουν τον κίνδυνο για παραχάραξη, εκούσια ή ακούσια, της ιστορικής αλήθειας, την οποία υπηρετεί η μεγάλη προσπάθεια.

Ο Στέφανος Στεφάνου ζήτησε από την πρόεδρο της Βουλής να έχει πλήρη ενημέρωση για το θέμα.

Υπογραμμίζει πως η υπόθεση του Φακέλου της Κύπρου είναι εθνική και η όποια προσπάθεια να χυθεί φως στην πιο μαύρη σελίδα της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου, πρέπει να είναι συλλογική.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.