Συγκλονιστικές εικόνες από την Εύβοια – Έγιναν στάχτη πάνω από 510.000 στρέμματα (Φωτογραφίες)

Τουλάχιστον αποκαρδιωτική είναι η εικόνα από το πέρασμα της φωτιάς στην Εύβοια, όπου σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο  Αθηνών έχουν γίνει στάχτη πάνω από 510.000 στρέμματα γης κατά την καταστροφική φωτιά.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών πολύτιμα δάση παραδόθηκαν στις φλόγες.

Ο ευρωπαϊκός περιβαλλοντικός δορυφόρος Sentinel-2 κατέγραψε τις καμένες εκτάσεις στη Βόρεια Εύβοια τόσο το μεσημέρι της Κυριακής και όσο και της Τετάρτης. Η εικόνα από το πέρασμα της φωτιάς είναι αποκαρδιωτική.

Όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, οι καμένες εκτάσεις την Κυριακή 08/08 ήταν περίπου 460.000 στρέμματα ενώ την Τετάρτη 11/08 510.000 στρέμματα. Οι εκτάσεις που κάηκαν μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες ανέρχονται σε 50.000 στρέμματα.

Στην παρακάτω εικόνα με καφέ αποχρώσεις παρουσιάζονται οι καμένες περιοχές και τα κυριότερα ενεργά μέτωπα το μεσημέρι της Κυριακής. Στην εικόνα φαίνεται το μεγάλο μέτωπο στο Αρτεμίσιο να ξεχωρίζει.

Emvoiafoties

Η εικόνα είναι διαφορετική το μεσημέρι της Τετάρτης. Στη φωτογραφία σημειώνονται και οι περιοχές που κάηκαν στο διάστημα των τελευταίων 3 ημερών.

Emvoiafoties2

Πηγή: www.rosa.gr

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.