Συγκλονιστική μαρτυρία: «Βάζαμε τον αδερφό μου στο χώμα και μας πήραν τηλέφωνο για να εισπράξουν χρέη»

Συγκλονίζει ο Βαγγέλης Βλάχος αδερφός του Βάιου, που έχασε τη ζωή του στην τραγωδία των Τεμπών, καθώς όπως τόνισε, τη στιγμή που έβαζαν στο χώμα τον αδικοχαμένο αδερφό του, τους καλούσαν από δικηγορική εταιρεία για να… εισπράξουν χρέη…

Περιγράφοντας μεταξύ άλλων στο Open τον Γολγοθά που ανεβαίνουν ως οικογένεια από την οικονομική κρίση, ο κ. Βλάχος που ζει και εργάζεται πλέον στην Αργεντινή, επέρριψε σαφείς ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη λέγοντας: «ανακοινώθηκαν επικοινωνιακά μια μέρα μετά την κηδεία του αδερφού μου. Ήμασταν ήδη σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση σαν οικογένεια. Και πολλά από αυτά τα μέτρα προσπαθούν να λύσουν προβλήματα που η οικογένειά μας τα είχε εδώ και πάνω από 10 χρόνια και ως έναν βαθμό οδήγησαν να είμαστε έτσι οπως είμαστε. Σε έναν βαθμό μπορεί να οδήγησαν και τον αδερφό μου να βρίσκεται σε εκείνο το τρένο. Χρέη, θέματα με μεταθέσεις, η δυσκολία για να βρεις δουλειά».

Μάλιστα, αποκάλυψε μία συνταρακτική πτυχή της τραγωδίας υπογραμμίζοντας πως ενώ έβαζαν τον αδερφό του στο χώμα, τους κάλεσαν για να… εισπράξουν χρέη: «Τη μέρα, τη στιγμή που βάζαμε τον αδερφό μου στο χώμα χτυπάει το τηλέφωνο του πατέρα μου, ήμασταν στο νεκροταφείο, και ήταν από ένα δικηγορικό γραφείο για να εισπράξουν τα χρέη. Είμαι 8 χρόνια εκτός Ελλάδας, είχα 5 χρόνια να δω τον αδερφό μου και δεν μπορούσα να τον κλάψω στο σπίτι γιατί μας το έχει πάρει η τράπεζα. Επομένως, όταν ξαφνικά, έχοντας περάσει όλα τα πάθη όλη την ταλαιπωρία, μετά από όλα αυτά η οικογένειά μας έχει φτάσει στο σημείο αυτό με τον θάνατο του αδερφού μου ξαφνικά ως δια μαγείας να λύνονται προβλήματα που θα μπορούσαν να έχουν λυθεί με δίκαιο και σωστό τρόπο σε άλλες εποχές, εμάς μας καταρράκωσε. Ενδεχομένως άλλοι να μην το περνάνε έτσι άλλοι. Αλλά για μας θα το χαρακτήριζα σαν τον τελευταίο πειρασμό», είπε χαρακτηριστικά.

Τα μηνύματα από τα… πενταψήφια

Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση προξένησε, ακόμα, ότι: «σε αρκετά μέλη από τις οικογένειες των θυμάτων, έχουν πάει κάποια μηνύματα από πενταψήφιο αριθμό, που λένε πατήστε το 3 για να συνδεθείτε”. Στέλνουν τα μηνύματα και σου ζητάνε να πάρεις τηλέφωνο», υπογράμμισε ο Βαγγέλης Βλάχος.

Και συνέχισε: «Πέρα από τα αυτοματοποιημένα μηνύματα, έχει υπάρξει ένα τηλεφώνημα από το τμήμα ψυχικής υγείας. Εκείνη τη στιγμή πιστεύουμε πως το τηλεφώνημα βοήθησε την μητέρα μου αλλά μετά της είπαν πως ‘μπορείς να ξανατηλεφωνήσεις και αν δεν είμαι εγώ θα σε πάρει κάποια άλλη συνάδελφος’. Από προσωπική εμπειρία, από την απώλεια της κόρης μου, ξέρω πως κάτι τέτοιο δεν λειτουργεί, χρειάζεσαι ένα άτομο με προσωπική επαφή. Έστω ένα τηλεφώνημα μετράει».

Μάλιστα, είπε πως έλαβαν ένα πολύ ανθρώπινο τηλεφώνημα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας την περασμένη Πέμπτη αλλά η στήριξη που έχουν λάβει ως συγγενείς δεν είναι επαρκής. Όπως επισήμανε δεν μπορείς να βοηθήσεις από το τηλέφωνο και μετέφερε ως παράπονο ότι οι συγγενείς των θυμάτων δεν έχουν την φροντίδα που πρέπει να έχουν αυτή τη στιγμή.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy