«Συγκλονιστικό» το περιεχόμενο της απόφασης για καταδίκη τέως Κιτίου, λένε μέλη δικτύου ενάντια βίας κατά γυναικών

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λαρνακας έκρινε σήμερα ένοχο τον Μητροπολίτη τεως Κιτιου Χρυσοστομο για άσεμνη επίθεση σε γυναίκα το 1981 όταν η ίδια ήταν 16 ετών και 8 μηνών.

«Νίκη για τη Δημοκρατία» και «συγκλονιστικό», είναι το περιεχόμενο της καταδικαστικής απόφασης στην υπόθεση με κατηγορούμενο τον τέως Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο για άσεμνη επίθεση σύμφωνα με δηλώσεις μελών του δικτύου ενάντια στη βία κατά των γυναικών, οι οποίες παρευρέθηκαν έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

«Νιώθω πραγματικά για πρώτη φορά περήφανη για την Κυπριακή Δημοκρατία», ανέφερε η Ζέλια Γρηγορίου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κύπρου, ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Ενάντια στην Βία Κατά των Γυναικών. Γιατί, πρόσθεσε, μέσα από το δικαστικό σώμα, υπήρξαν άτομα που σήμερα έβγαλαν μια απόφαση «η οποία διαλύει, αποδυναμώνει, αποτρέπει όλους τους μύθους, όλα τα μυθεύματα, όλα τα φαντάσματα που μέχρι τώρα χρησιμοποιούνται για να ξεπλένουν βιαστές και κακοποιητές γυναικών». «Σήμερα είναι νίκη για την Δημοκρατία», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Η Σκεύη Κουκουμά, Γενική Γραμματέας του Γυναικείου Κινήματος της ΠΟΓΟ, ανέφερε από την πλευρά της πως είναι μια «απόφαση συγκλονιστική». «Παρακολουθούσαμε την διαδικασία της ανακοίνωσης της απόφασης πραγματικά ήταν πάρα πολλές οι στιγμές που νιώσαμε ότι ακούμε πράγματα πρωτόγνωρα, πρωτοφανέρωτα για τα κυπριακά δεδομένα», πρόσθεσε. «Είμαστε ακριβώς εδώ για να νιώθει την συμπαράσταση μας και η ίδια η γυναίκα που τόλμησε να καταγγείλει», είπε μεταξύ άλλων. Σε ερώτηση για την αναφορά του κινήματος “Me2” η κ. Κουκουμά ανέφερε «πως η παρότρυνση να μιλήσουν οι γυναίκες ήταν πολύ σημαντική».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy