Σύγκρουση συμφερόντων και «οικογενειακή» υπόθεση η ερευνητική επιτροπή Νικολάτου για τα διαβατήρια


Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει τα πείσματα και να αφήσει τον Γενικό Ελεγκτή να κάνει τον έλεγχο που θέλει όσον αφορά στο πρόγραμμα παραχώρησης διαβατηρίων.

Μιλώντας στον Άστρα ο Χρίστος Κληρίδης είπε ότι με βάση την εικόνα όπως έχει διαμορφωθεί, επιβάλλεται να αφεθεί ο γενικός ελεγκτής να ασκήσει έλεγχο.

Προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά σε σχέση με την ανεξαρτησία της ερευνητικής επιτροπής και τον πρόεδρο της Μύρωνα Νικολάτου.

Όπως ανέφερε, λέχθηκε και δεν διαψεύστηκε ότι ο κ. Νικολάτος αποδέχθηκε πρόταση απασχόλησης του στο πανεπιστήμιο Νεάπολις, το οποίο ανήκει στο συγκρότημα της εταιρίας Λεπτού το οποίο εξασφάλισε 110 διαβατήρια.

Επιπρόσθετα, είπε, η θυγατέρα του εργοδοτείται στο δικηγορικό γραφείου Κούσιος και Κορφιώτης που είναι ένα από τα γραφεία που με επίσημες δηλώσεις παραδέχθηκαν ότι χειρίστηκαν υποθέσεις διαβατηρίων.

Σε ότι αφορά την πρόσληψη 40 δικηγόρων – εμπειρογνωμόνων για να ενταχθούν στο δυναμικό της ερευνητικής επιτροπής, ο κ. Κληρίδης διερωτήθηκε γιατί να δοθούν χρήματα σε αυτή την επιτροπή και να μην κάνει την έρευνα η Ελεγκτική Υπηρεσία.

Σημειώνοντας επίσης ότι δεν υπάρχει προϋπολογισμός για την επιτροπή, ο Χρίστος Κληρίδης είπε ότι το θέμα αυτό θα απασχολήσει και το ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Εξάλλου γνωστοποίησε ότι σήμερα συγκροτείται το 12μελές πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου, το οποίο θα ασχοληθεί και με το θέμα του δικηγόρου Ανδρέα Πιττάτζη το όνομα του οποίου εμπλέκεται στο βίντεο του Αλ Τζαζίρα.

 

 

 

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News