Σύγκρουση συμφερόντων για τον Αναστασιάδη και παραπομπή των Σαββίδη και Αγγελίδη στην Αρχή κατά της Διαφθοράς

Στη σύγκρουση συμφερόντων του Προέδρου Αναστασιάδη και μελών του Υπουργικού Συμβουλίου που συνδέονται με μεσάζοντες και την ευρύτερη βιομηχανία των «χρυσών» διαβατηρίων, αλλά και στο ενδεχόμενο παραπομπής από την Ελεγκτική Υπηρεσία στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς των περιπτώσεων του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη και Σάββα Αγγελίδη αντίστοιχα, αναλώθηκε μέρος της χθεσινής συνεδρίας της Επιτροπής Ελέγχου.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικές τις αναφορές για ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων του Προέδρου Αναστασιάδη και μελών του Υπουργικού Συμβουλίου. Υπενθύμισε επίσης ότι παρόμοιες αναφορές υπάρχουν και στο πόρισμα της Επιτροπής Νικολάτου.

Επίσης, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης επεσήμανε ότι οι Γ. Σαββίδης και Σ. Αγγελίδης συμμετείχαν σε σειρά συνεδριάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, στις οποίες εγκρίθηκαν εκατοντάδες «χρυσά» διαβατήρια, προσθέτοντας ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο παραπομπής του θέματος στην Αρχή κατά της Διαφθοράς.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy