ΣΥΚΑΛΑ: Σε αυτή τη χώρα έχουμε καταλύσει τα πάντα

“Σε αυτή τη χώρα, έχουμε καταλύσει τα πάντα” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΚΑΛΑ και προσθέτει ότι κάποιοι πολιτειακοί θεσμοί, δυστυχώς, αντί να μεριμνήσουν για να διορθώσουν τα κακώς έχοντα, φαίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις να επιτρέπουν την υπόθαλψη και αναπόφευκτη παρανομία.

Σε ανακοίνωσή του με αποδέκτες όλους τους Πολιτειακούς Θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο ΣΥΚΑΛΑ τους καλεί να προστατεύσουν τους πολίτες, διορθώνοντας τα κακώς έχοντα.

“Φυλακίζουμε τους κλέφτες χαλουμιών και αφήνουμε στο απυρόβλητο τους κλέφτες δισεκατομμυρίων, ενώ σε σοβαρότατες περιπτώσεις η πολιτεία ούτε καν ασχολήθηκε για να διαπιστώσει ποιοι είναι οι ένοχοι και να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Προβάλλει ως παράδειγμα “τη μακαρίτισσα Λαϊκή Τράπεζα” και προσθέτει ότι “κατασπαράχθηκαν πολίτες και δεν βρήκαμε έναν ένοχο να τιμωρήσουμε. Ούτε στοιχειώδης έρευνα δεν έγινε. Το τι απέμεινε σε περιουσιακά στοιχεία της Λαϊκής για τους καταθέτες / πιστωτές, κατασπαράχθηκε και αυτό. Έξι χρόνια μετά, πολλοί από εσάς συμφωνούν στην διαπίστωση ότι δεν χρειαζόταν να γίνει κούρεμα καταθέσεων. Έξι χρονιά μετά, ακόμα ψάχνουμε τρόπους, όχι να αποκαταστήσουμε αυτούς που κλέψαμε, αλλά να τους ρίξουμε κοκαλάκια για να σιωπούν”.

Πρόσφατα, αναφέρει, το τελευταίο προπύργιο δημοκρατίας, αυτό της απονομής δικαιοσύνης, φαίνεται και αυτό να καταρρέει.

“Το επόμενο στάδιο, με τα πάντα να καταρρέουν γύρω μας, είναι η αυτοδικία. Δηλαδή ο νόμος της ζούγκλας. Αν παρ’ ελπίδα φτάσουμε εκεί, εσείς θα είστε οι πρώτοι που θα χρειαστείτε κρυψώνες. Ελπίζουμε, σαν πολιτειακοί θεσμοί να ανησυχείτε (κάτι που δυστυχώς δεν φαίνεται, εκτός από φραστικές τοποθετήσεις) και να εργαστείτε προς την κατεύθυνση διόρθωσης και ορθολογισμού. Η εναλλακτική είναι να κλάψουμε επί ερειπίων. Εθνικών, οικονομικών, δημοκρατίας και άλλων” καταλήγει ο ΣΥΚΑΛΑ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.