Συλικιώτης: Για να κλεισει το Σφαγείο Κοφίνου πρωταγωνίστησε ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Κατάντησε ανέκδοτο να συμβαίνουν τόσα με το σφαγείο Cypra στην Κάτω Μονή και οι κυβερνώντες να λένε ότι φταίει η διακυβέρνηση Χριστόφια, ανέφερε στον Astra 92.8 και στην Πρωινή Έκδοση, ο Νεοκλής Συλικιώτης.

Ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών σημείωσε στην Πρωινή Έκδοση ότι έπρεπε να συμβεί το συγκεκριμένο γεγονός για να βγουν στην επιφάνεια τόσα σκάνδαλα, που αφορούν παράνομη εργοδότηση, πολεοδομικές άδειες που δεν υπήρχαν και δεν κατεδαφίστηκαν οι εγκαταστάσεις κι άλλα πολλά όπως είπε.

Αναφερόμενος στη στάση των κυβερνώντων, ο κ. Συλικιώτης ξεκαθάρισε ότι το 2011 έγιναν οι διαδικασίες στην Κομισιόν για στήριξη του σφαγείο Κοφίνου αλλά πολεμήθηκαν εκ των έσω, τόσο από δημόσιους λειτουργούς όσο και από τον ΔΗΣΥ.

Υπενθύμισε επίσης ότι για την υπόσκαψη του σφαγείου Κοφίνου, έγιναν καταγγελίες και από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο το 2015. Υπενθύμισε ότι ο κ. Χάσικος είχε δηλώσει, έλεος με αυτή τη διαπλοκή.

Ο Νεοκλής Συλικιώτης υπενθύμισε ότι για να κλείσει το σφαγείο της Κοφίνου πρωταγωνίστησαν οι σημερινοί κυβερνώντες με πολλές δηλώσεις ακόμα και του Αβέρωφ Νεοφύτου για να αφήσουν το πεδίο ελεύθερο σε ένα ιδιωτικό σφαγείο.

Σημείωσε επίσης ότι ενώ στο σφαγείο Κοφίνου οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες διενεργούσαν αυστηρούς ελέγχους, το ίδιο δεν συνέβαινε και με το σφαγείο Cypra.